fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Night Beats u februaru po prvi put u Beogradu

Night Beats u februaru po prvi put u Beogradu

night-beatsAmerički garažni bend Night Beats će nastupiti šestog februara u Beogradu, u Kulturnom centru Grad. Ovo će biti njihov prvi nastup pred srpskom publikom, u okviru turneje na kojoj će promovisati novi album Who Sold My Generation, čiji je izlazak planiran za kraj januara.

Zvuk ovog sastava se oslanja na nasleđe psihodeličnog garažnog roka šezdesetih godina, pre svega na Rokija Eriksona (Rocky Erickson) i njegove The 13 Floor Elevators, ali i na mnoge druge bendove čija je muzika zastupljena na legendarnoj Nuggets kompilaciji. Pored toga, Night Beats u svoju muziku unose elemente ranog R&B zvuka, bluza, folka i soula, čime stvaraju autentičnu i modernu verzju psihodeličnog roka. Stoga ne čudi što su gostovali na turnejama nekih od bitnijih predstavnika žanra, kao što su: Roki Erikson, The Zombies, Black Lips, The Black Angels, The Strange Boys.

Bend za sada ima objavljena dva studijska albuma: Night Beats (2011) i Sonic Bloom (2013) i nastupaju kao trio, u postavi bubanj, bas, gitara+vokal.

Karte su u pretprodaji na šanku KC Grada i u Pinball Wizard Records po ceni od hiljadu dinara.