-

NaslovnaVestiNajave koncerataNežni Dalibor za vikend u Novom Sadu

Nežni Dalibor za vikend u Novom Sadu

Nežni DaliborU subotu, 5. oktobra u novosadskoj knjižari Bulevar Books zakazan je koncert grupe Nežni Dalibor, jednog od najpopularnijih regionalnih indie-rock bendova.

Bend je diskografski debitovao singlom “Značajan događaj” na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?” (2007) u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal).

Održali su veliki broj koncerata širom regiona, uključujući sve značajnije festivale kao što su EXIT, Terraneo, Taxirat, Bedem, ali i u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji i Waves festivalu u Beču. Krajem 2011. godine bendu se na gitari, sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine dobili su i novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagija.

Nežni Dalibor za sobom ima četiri studijska albuma i učešće na nekoliko kompilacija. Početkom 2017. godine, sastav je objavio album “U slojevima”. Ovo, četvrto po redu studijsko izdanje, objavljeno je za beogradsku izdavačku kuću Odličan hrčak, koja je izdala i prva dva albuma benda. Prethodna tri studijska albuma Dalibora su: “Sredstva i veštine” (2008), “Normalan život” (2011) i “Nežni Dalibor” (2013). U februaru ove godine snimili su spot za novi singl „Ne mislim“.