fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Nežni Dalibor u Domu omladine Beograda predstavljaju novi album

Nežni Dalibor u Domu omladine Beograda predstavljaju novi album

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Nežni Dalibor

Nežni Dalibor održaće koncert i promociju novog spota kojima najavljuju četvrti studijski album. Koncert će biti održan u petak, 15. aprila u Domu omladine Beograda sa početkom u 21 čas. Kao gosti će nastupiti bend Ivica iz Pančeva.

Bend Nežni Dalibor objavio je krajem prošle godine spot za novi singl „U slojevima“, kojim najavljuje predstojeći, istoimeni album, čije se objavljivanje očekuje krajem proleća. „Ne mogu tačno da se setim tog trenutka kad je pesma nastala, ali nekako je odjednom bila tu, i znam da nam je odmah bila jako važna, i da je sve vreme bila centar gravitacije novog materijala – ne toliko muzički, koliko ideološki. Nismo baš odmah bili sigurni da će biti i prvi singl, više je bila kao neki naš interni manifest, statut našeg ‘udruženja smrknutih lica’. I to je bio onaj osećaj kad kreneš, kao u šali, da praviš nešto, ali onda ispadne ozbiljno, jer u stvari i kad se šališ, nekad to više ne zvuči kao šala. Ali dobar je osećaj!“, opisuje nastanak pesme „U slojevima“ Ivica Marković, i dodaje: „Onda smo shvatili da je najpoštenije da izađemo prvo baš sa tom pesmom od novog materijala. Interesantno je bilo i zapažanje našeg producenta Kaspara Vijnberga (Caspara Wijnberga), koji nije razumeo skoro ništa od teksta, ali je osetio našu energiju tokom snimanja te pesme i u jednom trenutku samo rekao: ‘This is the single, what?’. Što se tiče novog albuma, ako do proleća ne snimimo još neku pesmu, na njemu će se naći 7 pesama. Neke od njih smo već svirali na koncertima, tako su odabrane za album – u susretu sa publikom se najbolje oseti koliko su pesme dobre. Koncerti, najpre Beograd i Zagreb, a potom dalje, ali ne pre februara, ne žurimo nigde, svet je već propao, tako da nema veze“, kaže Ivica Marković.

Album „U slojevima“ je snimljen u Studiju P3 u Beogradu, a produkciju potpisuje Kaspar Vijnberg. Mastering albuma je urađen u Da Goose Music studiju u Amsterdamu. Pesma „U slojevima“ dostupna je za besplatno preuzimanje sa BandCamp stranice benda.

Ulaznice su u prodaji preko sistema Eventim, Gigstix, DD Tickets, kafeu Ljubavnica (Balkanska 19), kao i u Felix (TC Sremska) i Žila šopu (Čumićevo sokače). Pretrodajna cena 400, dok će na dan koncerta iznositi 600 dinara.