fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Nemesis, Quasarborn i Sakagija sredinom novembra u Apatinu

Nemesis, Quasarborn i Sakagija sredinom novembra u Apatinu

U legendarni apatinski klub Pik, odnosno sadašnji centar kulture Pik, koji je u maju, nakon trinaest godina ponovo počeo sa radom kao najpoznatije alternativno mesto u Apatinu, metal se vraća na scenu. Datum je 15. novembar, a akteri su Nemesis, Quasarborn i Sakagija.

Quasarborn je beogradski sastav koji je za kratko vreme ustoličio svoje ime, a koji je nastao iz pepela poznatog sastava Space Eater. Iza sebe ima album The Odyssey to Room 101, a jednu od pesama koje će se naći na njihovom novom albumu, A Pill Hard to Swallow , “Bastion”, možete naći i u formi spota. Iza sebe imaju “The Odyssey to Europe” turneju i brojne nastupe na domaćim festivalima i klubovima. Tehnički i produkcijski bend na visokom nivou, koji se muzički oslanja na thrash osamdesetih godina, sa death i heavy, ali i raznim drugim uplivima.

Nemesis su jedan od najaktivnijih domaćih death metal metal bendova, a u Apatin dolaze u isčekivanju izlaska njihovog debi albuma The War Is On, kojeg će biti moguće nabaviti i na vinilu. Ovaj sveženski sastav iza sebe ima mnogobrojne nastupe u domaćim okvirima na svim većim festivalima, ali i na festivalima u Bugarskoj i Rumuniji. Nemesis je ime koje raste i sigurno je jedno od najvećih osveženja na domaćoj sceni poslednjih godina.

Lokalnu podršku ovim beogradskim grupama pružiće somborski bend Sakagija, poznat u lokalnim krugovima, i koji se ovom prilikom vraća u Apatin vraća posle višegodišnjeg posta. U međuvremenu se uradli kraći EP Naši Mali Poremećaji, nekoliko nastupa u okolnim zemljama i po lokalnim kafanama. Muziku grade bazirajući se na masnom hard coreu i crossoveru inspisani večnom mladošću i zahuktalom neozbiljnošću.

Karta za ovo dešavanje će se kupovati u samom klubu na dan održavanja po ceni od 200 dinara.