-

Nemački blek metalci Groza stižu u Beograd

GrozaNemački blek metal bend Groza nastupiće u nedelju, 4. decembra, u beogradskom klubu Atom. Ovo će biti prvi nastup ovog benda u Srbiji, a na bini će im se pridružiti i beogradski blek metal sastav Kolac.

Groza je nastala 2016. u bavarskom gradiću Mühldorf am Innu kao solo projekat. Bolji poznavaoci black metal prilika i sveta će odmah povezati ovo ime sa Mglinim prvim studijskim albumom iz 2008., a osnivač P.G. ne krije veliki uticaj na njegov muzički izraz. Nakon dve godine P.G. je okupio bend oko sebe i ubrzo nakon toga je svetlo dana ugledao njihov album prvenac ”Unified in Void” koji je izdao AOP Records. Tri godine nakon toga zaistu izdavačku kuću izdaju album ”The Redemptive End” koji će i da promovišu ovom prilikom u Atomu. Ljubitelji bendova kao što su Mgla, Uada ili Gearea, sigurno će simpatizovati ove Nemce koji polako, ali sigurno, grade svoje ime u svetu black metala. Članovi benda su P.G. na vokalu i gitari, kao i njegov kolega U.A., M.S. je na basu, dok je za bubnjevima T.H.Z.

Kolac je beogradski blek metal bend kojeg su 2006. osnovali pevač Zlorog i basista Grob. “Kolac je pokrenut sa jednostavnom željom da se svira black metal onako kako smo mi voleli da ga slušamo, bez izmišljanja i kvazi-eksperimentisanja.” Dosad su izdali nekoliko demoa, splitova i lajvova, a svakako vredi istaknuti i dva ful albuma: ”Bastard Son is Dead” i 2011. i ”Zauvek crni” iz 2014. Uz spomenute Zloroga i Groba, bend čine gitarista Omadan IX i bubnjar Sirius.

Ulaznice po ceni od 1300 dinara su u pretprodaji preko sustava Tickets.rs, a na ulazu će koštati 1500 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo