-

Negură Bunget na jesen u Zagrebu

Negură Bunget
Negură Bunget 9. listopada stižu u intimni prostor zagrebačkog Kluba (Pavla Hatza 16) u kojem će proslaviti 20 godina postojanja te 10 godina od izlaska hvaljenog albuma „Om„.

Svoj novi album „Zi“ objavit će na jesen za njemačku diskografsku kuću Prophecy Productions, kao drugi dio transilvanijske trilogije . Prvi dio trilogije, album „Tău„, objavili su 2015. godine. Na albumu „Zi“ Negură Bunget istražuje ljudski element, prakse i tradicije, povezanost s prirodom i način na koji ta povezanost oblikuje duhovni horizont lokalnog stanovništva. Tijekom 20 godina postojanja bend je objavio 7 albuma, odsvirao preko 1000 koncerata diljem svijeta te stvorio osobni glazbeni i konceptualni projekt, duboko usađen u lokalnim elementima. Njihov najpoznatiji album „Om“ objavljen je 2006. godine te je zahvaljujući fenomenalnom odazivu publike i medija ubrzo stekao kultni status.

Kao gosti na ovoj turneji nastupit će kanadski post black metal bend Ossific. Bend je već svirao s Negură Bunget na sjevernoameričkoj turneji 2015. godine, a ove godine planiraju objaviti novi album.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 70kn, odnosno 90kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop te prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr

Najnovije vesti

Izdvajamo