-

Nakon više od deset godina solo koncert Direktora

Kultna beogradska pank grupa Direktori održaće ove zime samostalni koncert, prvi put posle više od jedne decenije! Nastup je zakazan za 29.decembar u 22h u klubu Fest u Zemunu.

Grupa Direktori je formirana u proleće 1989.godine, a prvi nastup su imali u maju 1991. na festivalu u Novom Sadu. Već na samom početku rada naglašena je bila politička obojenost njihovih pesama (,,Bando crvena” je napisana 9. marta 1991.), što im je značajno otežalo medijski proboj, zbog rigorozne kontrole režima. Na Gitarijadi u Zaječaru 1992. godine su po glasovima žirija bili u finalu, ali su diskvalifikovani bez objašnjenja. Debi album „Čistićete ulice“ snimili su u oktobru iste godine. Narednog meseca su na smotri Brzi bendovi Srbije dobili nagradu za spot godine, a pesma ,“Skinhedi skankuju” je objavljena na kompilaciji koju je radila jedna nemačka diskografska kuća, kao pregled ska dostignuća iz celog sveta.

Deset godina nakon albuma „UA“, ovaj kultni beogradski punk bend vratio se na scenu. Njihov prvi nastup nakon duge pauze napunio je Dom omladine na Belgrade Riot festivalu prošle godine. Nakon toga, imali su još nekoliko zapaženih festivalskih nastupa (Singidunum fest, Bedem fest, Koncert godine u Novom Sadu).

„Direktori vam žele da uradite nešto lepo za sebe i one koje volite.“ kaže frontmen Nebojša Drakula i dodaje: „Mi želimo da se ponovo družimo sa ljudima koji su nas slušali, a vala i mnogo više podelimo sa svima koji žele da dodju 29.decembra u klub Fest u centar Zemuna“

Kao predgrupa na ovom koncertu sviraće grupa Mister No.

Ulaznice su u prodaji u klubu Fest i u Felix Shop-u (TC Sremska) po ceni od 800 dinara. Na ulazu u klub, cena ulaznice biće 900 dinara.