-

Naked zatvara prvu sezonu Balkanrock Sessionsa

Naked Balkanrock Sessions
foto: Angelina Kačunković

Beogradski fusion kvintet Naked zatvoriće prvu sezonu „Balkanrock Sessions“ online koncerata. Snimak nastupa će biti objavljen na Youtube kanalu muzičkog portala Balkanrock, u ponedeljak, 18. oktobra.

U okviru novog Balkanrock Sessiona uživaćete u sjajnom nastupu benda Naked, ali i kroz razgovor novinarke Milene Gojković s basistom Branislavom Radojkovićem i bubnjarem Goranom Miloševićem saznati zanimljivosti iz njihove karijere.

Naked predstavlja spoj balkanske muzičke tradicije i svetske džez scene, a upravo zbog ove nesvakidašnje kombinacije zvuka, ističe se njihova originalnost. Njihova muzika najbolje bi se mogla opisati kao fuzija globalnih ritmova, balkanske muzičke tradicije i fri-džeza, a njihov spoj različitosti uklopljenih u savršenstvo razlog su zašto bi ovaj bend svako trebalo bar jednom da posluša uživo.

Do sada su izdali četiri albuma, a novi album benda „Srećna tuga“ najavljen je za 27. novembar. Neke od novih pesama, uključujući i „Pada mrak“ kojom su najavili ovo izdanje, moći ćete da čujete uživo na „Balkanrock Sessionsu“ .

Muzički portal Balkanrock već 15 godina neguje pravovremenost informacija, kritičko mišljenje i aktivno se zalaže za očuvanje alternativne rok kulture. Kao takav medij, Balkanrock kroz „Balkanrock Sessions“ želi da promoviše autorsko stvaralaštvo u muzici, unapredi i proširi trenutnu ponudu online koncerata u regionu, publici obezbedi najbolji mogući užitak i informiše je o rokenrol sceni na ovim prostorima.

Podsećamo, serijal online koncerata „Balkanrock Sessions“ startovao je 5. jula koncertom velikog crossover sastava Eyesburn. Posle toga su nastupili Moussaka, Obojeni Program, Bolesna Štenad, Ida Prester, Funk Shui i Igralom. Nastupom Nakeda biće stavljena tačna na prvu sezonu „Balkanrock Sessionsa“.

Najnovije vesti

Izdvajamo