-

Najrok doček u Novom Sadu uz Planet of Zeus, Ritam Nereda i mnoge druge

Ritam Nereda EXIT festival Novi Sad

Dobre žurke nema bez rock ‘n’ rolla-a začinjenog punk-om. Zato vas ta savršena kombinacija čeka na Spensu 13. januara, u okviru Дočeka 7527. kada stižu legende tog muzičkog žanra- Partibrejkers, Ritam Nereda i Planet of Zeus.

Skoro četiri decenije “praše” na ovim prostorima, ali i šire. Oduševili su publiku širom Evrope, a svojevremeno je i MTV pričao o njima. Borci za slobodu, promoteri mira, ali i tvrdog kvalitetnog zvuka. To su Partibrejkersi i upravo oni će Novosađanima pružiti najbolju svirku 13. januara.

Hitovi sa 12 samostalnih izdanja benda, ali i dobro poznate pesme nastale prethodnih decenija u saradnji sa drugim cenjenim muzičarima sa ovih prostora učiniće Дoček 7527. posebnim! Ne postoji osoba koja ne zna bar jednu njihovu pesmu, a za sve one koji žele da znaju kuda vodi ovaj put, on vodi pravac do male sale Spensa!

Taj put mogao bi biti i „Put beznađa”, jer nas na istom mestu na Дočeku očekuje pravi nered, odnosno dobro poznati Ritam nereda. Njih možemo nazvati čak i “domaćinima”, s obzirom na to da će ovi Novosađani, za svoje sugrađane, zajedno uz Caneta i ekipu, nesumnjivo priprediti svirku za pamćenje!

Ove godine, bend će proslaviti 31. rođendan, a sve vreme ostali su verni svom stavu sa početka. Glasni, brzi, energični, karakteristični, dakle, zaključak se nameće – 13. januara ova četvorka pokrenuće publiku još jednom uz kolekciju hitova počeviši od pesama „Put beznađa“ „10 godina“ „Sećanja“„Hiljade” „Ne” do autorskih numera sa poslednjeg albuma „30 godina“.

Ali to nije sve kada je reč o dobroj energiji za Дoček 7527, jer nam iz direktno iz Atine u “Srpsku Atinu” stižu Planet of Zeus! Trenutno jedan od najvećih rock/metal bendova u Grčkoj, ali definitivno i van granica te zemlje! Iako su najmlađi sastav među onima koji će svirati na Spensu 13. januara, jer je bend prošle godine postao punoletan, ipak imaju najtvrđi zvuk, a neizostavan je i energičan nastup. Njihov prvi album  „Eleven the hard way”, iako prvenac, imao je odlične kritike, da bi narednim „Macho Libre”, objavljenim 2011. godine, čvrsto zauzeli vodeću poziciju na grčkoj muzičkoj sceni, ali i izazvali veliko interesovanje javnosti  i van granica svoje zemlje. Sa ovog albuma izdvojila su se dva prepoznatljiva hita „Leftovers” i „Vanity suit”. Novosađani su već imali prilike da ih slušaju više puta, a poslednji je bio pre dve godine, s’ toga je vreme da ih Srpska Atina ponovo ugosti i uživa u odličnoj svirci!

Karte potražite na: https://bit.ly/2LWhN8R

U okviru Дočeka 7527. u Novom Sadu nastupiće i Atomsko sklonište, Roby Lakatos, Roman Simović, Lena Kovačević, Vroom, Sanja Ilić i Balkanika, Zemlja gruva, Del Arno Band, MAiKA, Sajsi MC & DJ BKO, Bitipatibi, Đorđe Miljenović, Sana Garić, Garavi Sokak, DJ Marko Milićević, Benjamin Fehr b2b Sloxxx, Nemesis, Renzo Spiteri, Josip A Lisac, Čičini čvorci, Plavi ptičić. Udruženje Visoko C i Jovana Balašević izvešće operu za decu „Baš Čelik”, Ludifico i Kreativni pogon Kabare Bre uz Aleksandar Dujin Bend, dok će u Galeriji Matice srpske biti izveden mjuzikl „Ko se boji Isadore Dankan”.