Najavljeno drugo izdanje festivala Zvuk Beograda

TuristiU Kulturnom gradu Grad u Beogradu će se u petak, 19. oktobra održati drugo izdanje festivala Zvuk Beograda. Nastupaće bendovi Haze & Ash, Dogs in Kavala i Turisti

Turisti su novi bend iz Beograda, čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice. Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze baš poput turista. I pank, i hardkor, i post pank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom je učinilo Turiste jedinstvenom pojavom na regionalnoj muzičkoj sceni.

Dogs in Kavala je brza i mlada trojka iz Beograda koja svira garažnu psihodeliju. Bend su osnovali u aprilu, 2016. godine. kada su ova tri momka iz različitih krajeva bivše Jugoslavije krenuli su da zajedno sviraju.

Haze & Ash su budvansko-beogradski kvartet koji je za kratko vreme stekao brojne fanove. Osnovani su pre nekoliko godina, ali tek u junu 2017. objavili su prvi singl. Njihova muzika veliku insipraciju nalazi u moru, maštanju i eskapizmu.

Cena karte je 400 dinara, može se kupiti na ulazu!

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.