-

Najavljeno drugo izdanje festivala Zvuk Beograda

TuristiU Kulturnom gradu Grad u Beogradu će se u petak, 19. oktobra održati drugo izdanje festivala Zvuk Beograda. Nastupaće bendovi Haze & Ash, Dogs in Kavala i Turisti

Turisti su novi bend iz Beograda, čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice. Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze baš poput turista. I pank, i hardkor, i post pank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom je učinilo Turiste jedinstvenom pojavom na regionalnoj muzičkoj sceni.

Dogs in Kavala je brza i mlada trojka iz Beograda koja svira garažnu psihodeliju. Bend su osnovali u aprilu, 2016. godine. kada su ova tri momka iz različitih krajeva bivše Jugoslavije krenuli su da zajedno sviraju.

Haze & Ash su budvansko-beogradski kvartet koji je za kratko vreme stekao brojne fanove. Osnovani su pre nekoliko godina, ali tek u junu 2017. objavili su prvi singl. Njihova muzika veliku insipraciju nalazi u moru, maštanju i eskapizmu.

Cena karte je 400 dinara, može se kupiti na ulazu!

Najnovije vesti

Izdvajamo