-

NaslovnaVestiNajave koncerataNajavljena prva imena Explosive bine na Exitu

Najavljena prva imena Explosive bine na Exitu

Destruction

EXIT festival će se ove godine održati od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, pod nazivom Exit Summer Of Love. Objavljena su prva imena koja će nastupati na ovoj manifestaciji, a na osnovu njih je sasvim jasno da će Explosive Stage i ove godine da privuče brojne ljubitelje tvrdog gitarskog zvuka.

Jedan od headlinera će biti legendarni nemački thrash metal sastav Destruction, koji će nastupiti premijerno sa novim albumom u okviru istoimene turneje „Under Attack“ tokom koje će obići brojne gradove u Evropi. Destruction je poslednji put u Srbiji nastupao sad već davne 2008. godine na Legacy Festivalu u Beogradu, a kako im je koncert naredne, 2009. godine otkazan, ovo je nesumnjivo prilika za sve ljubitelje benda da ih posle toliko vremena konačno vide u svojoj zemlji.

Pored njih, nastupaće i čuveni britanski hardcore pankeri Discharge, čije pesme su obrađivale i grupe kao što su Metallica, Anthrax i Sepultura. Discharge se vraćaju na ovaj stage sa novim čedom, „End Of Days“, a u toku iste večeri s njima će nastupiti njihovi meksički pandani Acidez.

Jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjeg Explosive programa biće i death metalci The Black Dahlia Murder, koji predvode najveće metal festivale u svetu, važe za jedan od najznačajnijih bendova ovog žanra novije generacije i poseduju višemilionsku bazu fanova na društvenim mrežama.

Preostala tri izvođača koja su najavljena su američki grindcore bend u usponu Full Of Hell, britanski skejt-pankeri iz grupe Darko, kao i rumunski black metal magovi Dordeduh, bend nastao iz kultnog sastava Negura Bungeta, koji je nastupao na ovom istom stageu prošle godine.

EXIT tim iduće godine spojiće čak četiri festivala u regionu u jedinstveno EXIT Leto ljubavi 2017. Prvi u nizu je Sea Star, novi festival u Istri koji će se 26. i 27. maja održati u gradu Umagu, a već su potvrđeni The Prodigy, Dubioza kolektiv i Urban&4. Sledeći je Revolution festival u Temišvaru, 2. i 3. juna, a odmah nakon EXIT festivala, od 6. do 9. jula, sledi četvrto izdanje Sea Dance festivala od 13. do 15. jula! U akciji „1 karta = 4 festivala“, koja će zbog velikog broja molbi fanovi biti produžena još do 30. januara, svi kupci ulaznice za EXIT po ceni od 6.490 dinara, na poklon dobiće i ulaz na ostala tri festivala, uz registraciju putem sajta exitfest.org od 1. do 28. februara! Više informacija o ulaznicama na www.exitfest.org.