-

Naslovna Vesti Najave koncerata Najavljen drugi Zagreb Calling festival; dolazi John Newman

Najavljen drugi Zagreb Calling festival; dolazi John Newman

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

John NewmanOvogodišnje izdanje festivala Zagreb Calling održat će se u srijedu 22. i četvrtak 23. lipnja na omiljenom gradskom otvorenom koncertnom prostoru – stadionu Šalata. Prvi najavljeni headliner je John Newman.

Prvi Zagreb Calling održan je na stadionu Šalata 13. i 14. srpnja prošle godine privukavši 10.000 posjetitelja. Billy Idol, Partibrejkers i Psihomodo Pop prvog te Faithless, Detour i Nipplepeople drugog dana nadahnutim su nastupima definitivno označili prvo izdanje novog zagrebačkog festivala. Stadion Šalata još jednom se pokazao kao odličan saveznik, čime je metropola dobila još jednu veliku ljetnu glazbenu manifestaciju. Prepoznala je to ne samo zagrebačka publika, nego i ona iz drugih dijelova Hrvatske, kao i iz susjednih Slovenije i BiH odakle je došlo nekoliko stotina fanova.

Engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih pjevača današnjice John Newman nastupit će u četvrtak, 23. lipnja, na ŠRC Šalati kao headliner drugog dana Zagreb Calling festivala.

Priča oko John Newmana je iskrena priča o uspjehu koja prati njegov razvitak od dječaka iz siromašne engleske župe do čovjeka s moćnim soul glasom koji obara sve rekorde u glazbi. Majka ga je upoznala sa zvukom Motowna i Staxa, a na njega je utjecao i zvuk plesnog pokreta Northern Soul, što se i danas vidi u njegovom izričaju. Od malena je sve radio sam, u dobi od 14 godina počeo je svirati gitaru i naučio je kako snimati i producirati, pa čak i biti DJ. Nakon studija u Leedsu, John se seli u London i osniva bend, a dok je radio u baru sprijateljio se s članom Rudimentala, koji kasnije s njegovim glasom i „Feel The Love“ stječu svjetsku slavu. Nakon drugog zajedničkog hita „Not Giving In“, ubrzo slijedi Newmanov prvi samostalni singl „Love Me Again“ i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište. Debitantski album „Tribute“ također dospijeva na vrh britanske liste.

John Newman će u Zagrebu predstaviti svoj novi album “Revolve” koji je objavljen krajem prošle godine i naslijedio je njegov debitantski uradak “Tribute” koji je prodan u platinastoj nakladi i predstavio ga je svijetu željnom pop uzbuđenja. Novi album je nastao nakon Johnovog preseljena u Los Angeles prošle godine, a bivanje u Americi ga je inspiriralo na pisanje i skladanje. “Revolve” se vrti oko novog koncepta, novog osjećaja i stila, on je odvažan, jednostavan i moćan, inspiriran vrućinom Los Angelesa donosi zvuk slomljenog srca, ali i ljubavi, slobode i uzbuđenja.

Ulaznice za drugi dan Zagreb Callinga

U prodaji će se naći dnevne ulaznice za drugi dan Zagreb Callinga (23. lipnja) za Fan pit, Parter i Tribinu po sljedećim cijenama:

  • Parter – pretprodaja 170 kn, na dan 190 kn
  • Tribina – pretprodaja 230 kn, na dan 250 kn
  • Fan Pit – pretprodaja 250 kn, na dan 270 kn

Prodaja kreće u ponedjeljak, 22. veljače.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr