-

NaslovnaVestiNajave koncerataNadimaČ proslavlja 15 godina rada svirkom u Domu Omladine

NadimaČ proslavlja 15 godina rada svirkom u Domu Omladine


Beogradski thrash-crossover bend NadimaČ, koji je jedan od najdugotrajnijih sastava na domaćoj sceni, petnaest godina svog rada proslaviće koncertom u beogradskom Domu Omladine, 7. septembra.

NadimaČ je nastao 2003. godine, a u trenutnoj postavi nastupa od 2008. Pored znatnog broja studijskih izdanja (poslednji album Besnilo izdat je 2017.) i nebrojenih nastupa po našoj zemlji, takođe su nastupali i u državama nekadašnje Jugoslavije, u gotovo svim zemljama u regionu, jugoistočnoj Evropi kao i zemljama centralne i istočne Evrope. Za njih su koncerti vrlo važan aspekt postojanja samog benda i širenja energije, saradnje i ideja iza kojih bend stoji. Iako je Nadimač više puta imao turneje u zemlji i van nje, imali su i čast da sviraju na mnogim velikim lokalnim i stranim festivalim i da dele binu sa kultnim imenima kao što su: Sodom, Accused, Onslaught, Tankard, Napalm death, Hatebreed, Municipal waste. Warbringer, i mnoga druga.

U budućnosti planiraju još mnoštvo koncerata, albumska, vd i split izdanja. Pored toga drže se svojih ideja i aktivno će raditi na širenju underground saradnje, suzbijanju loših uticaja mejnstrim kulture u Srbiji, kao i ideji DIY (do it yourself) saradnje, humanitarnih i kreativnih akcija u našoj zemlji i u drugim državama u kojima sarađuju sa ljudima. Rečima članova: „Nadimač će postojati i svirati dokle god smatramo da ima potrebe za tim. Nije nam cilj da štancuemo generička izdanja ili postojimo samo da bi bili mator ili „kultni“ bend. Sviraćemo dakle, dokle god imamo energije i besa, kao i želje da na ovaj i druge načine menjamo svet počevši od sebe, i društva koje nas okružuje.“

Na ovoj manifestaciji podršku će im pružiti kolege iz triju sastava: šidski hardcore-metalci Putrid Blood, koji takođe imaju znatan staž na sceni, blizu deset godina; kragujevački hardcore-punkeri Dishumanity, još jedna poznata ekipa koja isto broji blizu 10 godina aktivnog rada; Nothing Sacred, beogradski oldschool hardcore-punk bend nastao ove godine.

Početak programa je najavljen za 20 časova, cena ulaznice u pretprodaji je 400 dinara, a na dan koncerta 500.