-

My Buddy Moose zatvaraju tekuću klupsku koncertnu sezonu

My Buddy Moose
My Buddy Moose

Svoje dugogodišne prjateljstvo povezano s glazbom My Buddy Moose zaokružiti će 18. 12. koncertom u riječkom klubu The Beertija na kojem nas očekuje presjek karijere, ali i naznaka novog materijala koji je upravo u fazi snimanja.

Koncert otvara nova glazbena „tajna“ iz Žminja, Fallen Down Moon.

Ograničen broj ulaznica po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna dostupno je u Dallas music shop Rijeka i/li u ustavu Entrio, dok se na dan koncerta cijene penje na 60 kuna.

My Buddy Moose, od samoga početka, čine gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bunjar Jasmin Đečević. Ovi indie-americana zaljubljenici iz Rijeke, okupljeni 2004, već dugi niz godina slove za jedan od najboljih “malih” bendova na ovim prostorima. Prve demo snimke nastale su u prvoj polovici 2000-ih a do sada njihov rad prati objava četiri albuma: „My Buddy Moose“ (2006), „Wonderful Feeling of Emptiness“ (2010), „Shine!Shine!Shine!“ (2013) te „IV“ (2017).

Albume kritika hvali, a uvjerljivi i iskreni “live” nastupi pomažu im u stvaranju baze vjernih fanove kako u Hrvatskoj tako i u okolnim zemljama. Album „IV“ je dočekan hvalospjevima glazbene kritike koja ga je odmah nakon objavljivanja uvrstila u najbolja hrvatska, ali i regionalna izdanja 2017. godine. Njihova je kvaliteta prepoznata i izvan Hrvatske pa se Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s istinskim svjetskim facama poput Howe Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M.Warda. My Buddy Moose su do sada svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola.

Iza pseudonima Fallen Down Moon krije se kantautor Zvonimir Buktenica. Pseudonim je pažljivo i znalački odabran po pjesmi „The Walkaboutsa“. Prvi album, „Way Back Home“ u žanru americane, objavljen je 2020. Žminj, kao mjesto nastanka i prebivalište autora i izvođača teško da bi kome palo na um, ali da, Zvone je upravo iz Žminja. Album je snimljen u Medulinu u produkciji Ive Lorencina. Veliki pečat na albumu je ostavio i žminjski gitarist Edi Banovac-Bane koji je odsvirao gitare i klavijature. Gostovali su još i Morin Hukić kao back vocal, na basu Davor Milovan Bili, Gordan Papec, usna harmonika, i Sandro Subiotto na bubnjevima.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

11. sezonu koncertnog programa Distune vam predstavlja sufinanciraju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka i Zaklada Kultura nova.

Najnovije vesti

Izdvajamo