-

NaslovnaVestiNajave koncerataMuzički program 17. Belgrade Beer Festa

Muzički program 17. Belgrade Beer Festa

 

Johnny Marr Lauba ZagrebBelgrade Beer Fest, najposećenija manifestacija u jugoistočnoj Evropi, koja se održava od 14. do 18. avgusta, će zabeležiti rekord – za pet dana će na četiri bine na Ušću biti održano više od 120 besplatnih koncerata.

Muzički program na Beer Festu će se po prvi put održavati uporedo na četiri bine – Main stage, Alternative Stage, Groove stage i Bunt stage.

Neke od najvećih muzičkih zvezda regiona i sveta će nastupiti na Main stage-u, a ovogodišnji festival će otvoriti muzički spektakl “Rok opera“. Na bini će se naći 120 izvođača koji će izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda.

Po prvi put u Srbiji, će svirati kultni gitarista grupe The Smiths, Johnny Marr, koji će pored pesama sa svojih albuma, izvoditi i najveće hitove Smitsa. Prvi dan festivala će svakako obeležiti svetski hitovi, a publika će uživati i u muzici domaćih bendova – Artan Lili, Majke i Kanda, Kodža i Nebojša.

Drugi dan festivala otvara Atomsko sklonište, a Marko Louis, Kerber i Eyesburn. Na Main stage-u će po prvi put nastupiti američki reperi Crazy Town X, koji na Beer Fest dolaze u sklopu turneje na kojoj obeležavaju 20 godina rada.

U petak 16. avgusta posetioce na Ušću očekuje nastup domaćih bendova Sharks, Snakes and Planes, Bjesovi, Električni orgazam i Orthodox Celts, a prvi povratnički koncert u Srbiji će održati i grupa Negative. Iz Hrvatske dolazi popularni splitski reper Vojko V, kao i jedan od najtraženijih bendova u regionu, bend Brkovi, koji na duhovit način spaja turbofolk sa rokom i hevi metalom.

Za muzičko zagrevanje trećeg dana će biti zadužen mladi Johnny Ranković, a potom će nastupiti Bilja Krstić i YU Grupa. Atmosferu će do usijanja dovesti Magnifico, koji na specifičan način miksuje fank, disko, rok, džez i etno zvuk, a Damir Urban će izvoditi hitove iz svoje tri decenije duge karijere.

Poslednje večeri festivala na Main stage-u će nastupiti popularni crnogorski bend Perper, kao i Dejan Cukić, Bombaj štampa, Blaža i Kljunovi. Po prvi put na bini Beer Festa će nastupiti nekada veoma popularni Tap 011, a iz Zagreba dolazi Elemental. Na Main stage iz Velike Britanije stiže bend Zion Train, koji 30 godina na inovativan način miksuje rege i dance muziku.

Na Alternative i Groove stage-u će nastupiti ništa manje popularni lideri alternativnih muzičkih pravaca, a Bunt stage će biti rezervisan za nastupe demo bendova, koji su se izdvojili tokom Bunt rock festivala.

Beer Fest od ove godine postaje deo nove festivalske platforme CLOUD Festivals, koja će objediniti tri festivala na Ušću. Beogradska kulturna mreža i Skymusic, koji stoje iza Cloud platforme, postaviće nove standarde organizacije i produkcije festivala u Srbiji i regionu, te se očekuje da Beer Fest, Music Week i Noć muzike na Ušću poseti više od milion ljudi u periodu od 14. do 30. avgusta.

Cloud će posetiocima sva tri festivala omogućiti i pristup VIP zonama, koje će ove godine biti proširene i pružiće bolji užitak kako u koncertima, tako i u brojnim pivskim brendovima. Karte za VIP zone uskoro će biti puštene u prodaju, a velika novina je to što će konzumacija pića uz VIP kartu biti neograničena tokom cele večeri.

Kompletan program i satnicu možete pogledati na strani belgradebeerfest.com/muzicki_program.