-

NaslovnaVestiNajave koncerataMusicology Barcaffe Sessions uz Vasil Hadžimanov bend

Musicology Barcaffe Sessions uz Vasil Hadžimanov bend

VasilNakon tri meseca pauze, Muscology Barcaffe Sessions nastavlja sa koncertnim
aktivnostima. Ova organizacija ne odustaje od misije oplemenjivanja svakodnevice
dobrom muzikom, što je i potvrdila najavom koncerta benda jednog od najistaknutijih
srpskih pijanista, Vasila Hadžimanova, 25. juna u letnjem prostoru kluba Bitefartcafe,
na Kalemegdanu.

Ovaj izvrsni sklop muzičara, objavio je od osnivanja benda, 1997. godine, sedam studijskih albuma koji su naišli na fantastične kritike širom sveta. Svojim talentom, radom i neprestanim pomeranjem granica, članovi benda prepoznati su od strane svetskih kritičara kao vrhunski muzičari, svaki u svojoj kategoriji. Pijanista, kompozitor i aranžer, Vasil Hadžimanov dobio je epitet nezaobilazne povezujuće karike srpskog džeza i postao neko ko je obeležio muzički prostor Balkana kao čuvar, interpretator i novi tumač tradicije.

Jedinstveni pristup muzici, koji podrazumeva kombinovanje balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova kao što su džez, fank, rok, world i progresivna muzika, u potpunosti je autentičan kada je reč o Vasil Hadžimanov Bandu. Pored izrazito uspešne karijere, upustili su se i u komponovanje filmske muzike koja je naišla na veliki odjek. Osvojili su brojne nagrade, nastupali na prestižnim domaćim i svetskim festivalima i sarađivali sa mnogobrojnim svetskim virtuozima. Predstavljali su muziku Balkana na svetskoj izložbi Expo 2005. godine u Japanu, gde su takođe
doživeli veliki uspeh.

Vasil Hadžimanov Band ostvario je veliki iskorak objaviviši svoj šesti album,”Alive” za prestižnu američku izdavačku kuću MoonJune Records iz Njujorka, koji je čuveni DownBeat magazin uvrstio u top izdanja 2016. godine. Album je snimljen uživo u pet različitih gradova i pet koncertnih dvorana sa specijalnim gostom, saksofonistom i autorom, Dejvidom Binijem. Sva izdanja Vasil Hadžimanov benda su u Srbiji proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.

Ulaznice za ovaj koncert se mogu nabaviti na prodajnim mestima tickets.rs, kao i na
istoimenom sajtu.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo