-

Munly & The Lupercalians na jesen u KC Gradu

Slim Cessna's Auto Club BAD MUSIC Boogaloo KC Grad Beograd
Članovi “Denver Sound”-a koji su više puta proklamovani najboljim živim bendom u Americi su neponovljivi Slim Cessna’s Auto Club, čijoj je kantri-pank-gospel-gotik “službi” beogradska publika imala čast da prisustvuje već 3 puta.

Istorija je iza Amina i drugih uzvika blagosti i milosti sakrila razne strašne stvari. Njihovo razobličavanje i iznošenje na svetlost dana specijalnost je Munly J. Munly-ja. Najpoznatiji je kao onaj frontmen Slim Cessna’s Auto Cluba koji nije u imenu benda. Sa svojim The Lupercalians dolazi u sredu 19. okrobra u Kulturnom centru GRAD u Beogradu.

Za Munly J. Munly-ja ne znate da li izgleda kao personifikacija smrti ili namučeni svetac. Koji u svom plesu spaja gorštački mountain dance svojih davnih predaka sa binskim trzajima Iana Curtisa. Takav “ples” prožima celo njegovo stvaralaštvo. Munly je muzičar i pisac predan kreaciji svetova kao što je Luperikalija – zemlja bez granica i tla u kojoj se ukrštaju puritanizam prvih doseljenika, prostodušnost „dobrih ljudi sa sela“ i krvne žrtve i bahanalije starog Rima. Dvanaest godina od prvenca “Petr & The Wulf,” donose nam prvi iz trilogije albuma o Luperikaliji – “Kinnery of Lupercalia; Undelivered Legion”. On oživljava hipnotički naboj Munly-jevih ranijih radova, u kombinaciji sa ritmovima uz koje će vas mrdati i u nogama i u dubinama vaše mračne, grešne ljudske duše.

Teško im je naći ekvivalent, ali – pokušajte da zamislite da su se, umesto u sivom Mančesteru, Joy Divison okupili u dubinama Apalača, bez struje, opremljeni za tumačenje sveta predačkim mitovima, ritualima i životinjskim (a možda i ne samo životinjskim?) kostima i kožama, potpomognuti misterioznim bićima čija nam je priroda nejasna, a čistota namere još manje. Vešto i mahnito okidajući svoj bendžo, baratajući glasom od basa i tuva napeva do ukletih visokih tonova, Munly celim svojim kreativnim bićem kao da u trenutku biva posednut svim tim opčinjavajuće strašnim pričama, pritom sa bendom stvarajući potpuno jedinstven zvuk – mešavinu primitivnog američkog folka, kompleksnih tribalnih ritmova i dark wave-post punk naboja.

Iako ćete ih teško prepoznati na bini iza njihovih paganskih maski, većinu Lupercalian-aca čine sadašnji i bivši članovi Slim Cessna’s Auto Cluba. Samim tim, može se reći da su Munly And The Lupericalians primalnija i mračnija iteracija čuvenog Autokluba ukletih propovednika gotik kantrija.
Da parafraziramo jednog drugog velikog pesnika među muzičarima – “hoćete to još mračnije?” Dođite onda u KC Grad u sredu, 19. Oktobra.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara @ Pub Brod i Čumić Chillton. Od 1. oktobra 1300. Na dan koncerta 1500 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo