-

Moussaka na platou Muzeja Jugoslavije

Moussaka BAD MUSIC Boogaloo KC Grad Beograd

Program Leto u Muzeju nastavlja se u subotu 13. jula u 20.00 časova spektaklom u fontani, na platou ispred Muzeja Jugoslavije, uz nastup benda Moussaka, skreč majstora Ljubana i scenografiju Incredible Boba. Želimo da se prisetimo kultnih jugoslovenskih pop i folk hitova, koji su obeležili drugu polovinu dvadesetog veka, ali na nesvakidašnji način. Pozvali smo umetnike sa savremene scene koji će vam predstaviti u alternativnom svetlu hitove Lepe Brene, Halida Bešlića, Bijelog dugmeta, Zane…

Moussaka se muzika može svrstati u instrumentalni surf-rok. Energičan četvoročlani bend izvodi poznate i manje poznate domaće pop-folk numere iz druge polovine dvadesetog veka, u svom aranžmanu, uz dosta autorskog upliva.

Ljuban, skreč majstor ex-yu vinila i jedan od najveštijih treš-hop selektora u poslednjoj deceniji. Skrečuje ploče od 2006. godine, koristići semplove od bluz, rok, dečje muzike pa sve do folka koje kombinuje sa hip-hop, big-bit ritmovima, ovaj put s fokusom na jugoslovenske.

Nastupiće i Incredible Bob, nagrađivani medijski umetnik koji kombinuje generički video, elektronsku muziku, svetlosne efekte i interaktivne tehnologije u svojim performansima.

Najnovije vesti

Izdvajamo