-

Moussaka, Bas i stega i Čikine bombone za vikend u beogradskom klubu Garaža

Daliborovo Granje Moussaka Dorćol Platz Beograd galerija slike fotografijeU subotu 9. septembra u beogradskom klubu Garaža udruženim snagama nastupiće tri benda sa jedinstvenim muzičkim izražajem. Čikine bombone, Bas i Stega i Moussaka provešće publiku kroz jedinstveni surf muzičkih žanrova i izuzetne svirke. U duhu leta, plesa i muzike ovaj mini festivalski koncept nazvali su „Letnji Surf“ i posvetili svim ljubiteljima live svirke i njene dinamične atmosfere. Početak koncerta zakazan je za 22h a karte se mogu kupiti na ulazu kluba Garaža.

Čikine bombone su psychobilly trio koji je nastao u Beogradu u prolece 1998. godine. Tokom trinaest godina postojanja, Bombone su odsvirale blizu 700 svirki u Srbiji i inostranstvu (jubilarni tristoti koncert se ocekuje uskoro), objavile cetiri albuma (Flaming Dynamite-2000, Captain Crash-2002, 666.000 Miles on the Wrong way-2006. i Grandpa Candys Early Sides-2009, Let It Roll-2015), pojavile se na vecem broju domacih i stranih kompilacija i ostale jedna od retkih stabilnih pojava na srpskoj sajkobili/rokabili sceni.

Sastav Bas i Stega nastao je u avgustu 2011. godine u Beogradu. Njihova muzika satkana je od različitih muzičkih pravaca koji uključuju dab, fank, post-rok, džez i mnoge druge koji su pažljivo ukomponovani u plesne forme i obogaćeni elementima savremene muzike. Kompozicije se zasnivaju na stabilnim ritmovima koji su podržani razigranim bas linijama, a ritmičke strukture obojene su psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara i sintisajzera koji stvaraju jedinstvenu atmosferu. Bend je u januaru 2023. singlom Osećaj najavio izdanje novog albuma Na istom putu koje se odigrao u februaru 2023. u saradnji sa Pop Depresijom i Kišobranom.

Baš kao i istoimeno jelo, Moussaka je blend pikantne mešavine klasičnih sastojaka i neklasičnih začina, od izvorne gitarske škole pedesetih do novokomponovane jugoslovenske estetike osamdesetih. Neverovatna bliskost kalifornijskog surf roka i balkanske muzičke tradicije, izlomljeni, ali snažni ritmovi i melodije, emocije i nostalgija spojiće se u jedinstvenom žanru i objediniti korene i zov dalekih meridijana i pokazati vam da i na Dunavu, Savi i Moravi može da se jaše na savršenom talasu.

Najnovije vesti

Izdvajamo