-

NaslovnaVestiNajave koncerataMostovi i Raskršća ponovo u Novom Sadu: Seine i Nadja

Mostovi i Raskršća ponovo u Novom Sadu: Seine i Nadja

Najnoviji  deo festivala domaće alternativne muzike Mostovi i Raskršća, koji ravi već ozbiljnu tradiciju,  održaće se u petak 19. januara u novosadskom Kulturnom centru Lab kada će nastupiti zagrebački bend Seine, i lokalna kantautorka Nađa.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutrašnjom nežno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta, premda u to vreme nije ni znao šta je to. Iako počevši kao kantautorski projekt još 2007, Seine se kasnije razvio u punokrvan bend, gde Ivana na vokalu i gitari prate Dimitrij Mekotanović Petrović (Vlasta Popić, Radost) na bubnjevima, udaraljkama i back vokalima, te Boško Mijušković (Škrtice, Straight Mickey and the Boyz) na basu, čiju ulogu na koncertima preuzima Ivan Grobenski (Moskau).

Seine su 2016. pobedili na Demofestu u Banjaluci, a za nagradu su dobili snimanje i produkciju debitantskog studijskog albuma. Nakon nastupa na festivalu MENT u Ljubljani 2017. udružili su snage sa slovenskom izdavačkom kućom Moonlee Records i rezultat je odličan album ‘Sno sna‘.
Svoju glazbu opisuju kao ekspresivni romantični punk-folk.

Nađa je devojka koja vlada lokalnim muzičkim večerima! Intimna amerikana i lični tekstovi karakterišu mladu kantautorku Nađu, čija vas muzika polako vodi do osećanja koji nas svakodnevno tište i situacija kroz koje smo mnogi prošli. EP “Venus in Gemini” ima četiri pesme, koje je Nađa stvarala pod uticajem St. Vincent, Arcade Fire i The Beatles.

Nakon svirke će se održati jam session, gde će svoje muzičko umeće ukrstiti svi prisutni izvođači, kao i publika koja je dobrodošla da učestvuje.

Koncert počinje u 22 časa, a ulaznice se mogu kupiti na dan koncerta, na ulazu u klab po ceni od 200 dinara.