-

NaslovnaVestiNajave koncerataMostar Sevdah Reunion predstavlja ljubav, stras i čežnju za Dan zaljubljenih

Mostar Sevdah Reunion predstavlja ljubav, stras i čežnju za Dan zaljubljenih

Najveći bosanskohercegovački, mostarski kulturni ambasadori sevdaha Mostar Sevdah Reunion dolaze ponovo u Beograd, ali ovaj put uz pojačanje ženskog vokala i to u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine 14. februara. Sevdah ili (u slobodnom prevodu) ljubav, stras i čežnja u februaru će ispuniti jednu od najakustičnijih beogradskih koncertnih sala.

Muzički stil Mostar Sevdah Reuniona se gotovo u celini sastoji od sevdaha i sevdalinki u modernim aranžmanima. Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda. Prvi album je snimljen u Pavarotti centru u Mostaru i izdat je 1999. godine . Od tada pa nadalje mostarski bend je stalni gosti najvećih World Music, jazz festivala i koncertnih dvorana širom sveta. Bend je nedavno izdao novi CD sa “live” snimcima svojih najvećih hitova sa evropskih koncerata pod nazivom “KINGS OF SEVDAH” (KRALJEVI SEVDAHA) – koji trenutno promovišu.

“Izuzetno nam je drago da ćemo se ponovo predstaviti beogradskoj publici. Kao i uvijek, za svaki beogradski koncert, spremamo nešto novo. Za ovaj put imamo predstavljanje dva nova vokala. Prvi, Milutina Sretenovića Sretu, je beogradska publika već mogla čuti na našem prošlogodišnjem koncertu u Centru “Sava”. Sreta ce sada dobiti mnogo dužu minutazu, a drugi je naš novi ženski vokal – izuzetno talentirana 26-godišnja Antonija Batinić koja će na sebi svojstven način izvesti sevdalinke. Radi se, naime, o izuzetno talentiranoj pjevačici sa kojom smo prije par mjeseci krenuli u saradnju i upravo završavamo video spot za singl koji ce izaći za koju sedmicu za poznatu sevdalinku “Srdo moja” – izjavio je Dragi Šestić

Mostar Sevdah Reunion samo nastavlja dugotrajnu tradiciju promovisanja novih projekata, pevača i muzičara sa prostora Balkana, te sa novim osveženjima pokušava da svoj program svaki put učini što zanimljivijim.

Koncert je zakazan za 20 i 30h, a ulaznice možete nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.000 do 1.500 dinara u zavisnosti od kategorije.