fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Mortiis na Revolution festivalu

Mortiis na Revolution festivalu

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

Bivši basista blek metal grupe Emperor, Havard Elefsen (poznatiji kao Mortiis) jedan je od novih imena R:EVOL:UTION festivala u Rumuniji.

Prema najavi organizatora, Mortiis će premijerno na R:EVOL:UTION festivalu, u Temišvaru predstaviti reinterpretaciju albuma “Ånden Som Gjorde Opprør”, 24 godine nakon njegovog izdavanja. Svi njegovi albumi do 1999. godine su komponovani na sintisajzeru, a svoj zvuk je nazvao Dark Dungeon Music. Mortiisov najnoviji album, “The Grudge“, fokusiran je na heavy industrijski zvuk u kombinaciji sa gitarama.

Neka od drugih imena koja će nastupiti na R:EVOL:UTION-u su Dub Fx, Wilkinson, Nemesis, Wolfram, Words that Burn i mnogi drugi. Trodnevna festivalska ulaznica dostupna je po ceni od 4500 din, dok je cena sa kampom dostupna za svega 4990 din na svim Gigstix prodajnim mestima i sajtu www.gigstix.com.