fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Moonspell na jesen stižu u Zagreb

Moonspell na jesen stižu u Zagreb

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Moonspell
Portugalske gothic metal legende Moonspell će 4. listopada u sklopu „Road to Extinction“ turneje nastupiti u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Moonspell su osnovani 1992. godine. Dvije godine kasnije objavljuju svoje prvo izdanje ”Under the Moonspell”, a godinu nakon ”Wolfheart” sa kojima su uz Paradise Lost, Tiamat, Type O Negative utrli put gothic metala. Svjetski uspjeh su postigli u vrijeme ekspanzije gothic metala sredinom devedesetih albumima „Irreligious“ i „Sin – Peceado“ kojim su dospjeli do prvog mjesta portugalske top liste i hitovima „Raven Claws“, „Mephisto“, „Opium“, „Magdalene“, „2nd Skin“. Na ta dva albuma se Moonspell približavaju dark rock zvuku pa ih je prihvatila, pored metalske, i gothic publika.

Moonspell su objavili deset studijskih albuma, od kojih je posljednji, ”Extinct”, objavljen u ožujku prošle godine. S „Extinctom“ se Moonspell vraćaju u svoje darkerske vode do toga da singl „Medusalem“ neodoljivo podsjeća na The Sisters Of Mercy, no u prepoznatljivom Moonspell ruhu.

Promotivna turneja „Road to Extinction“ je još uvijek aktualna i u sklopu njenog petog nastavka će Moonspel svratiti u zagrebači Vintage Industrial Bar, dok će dan prije nastupiti u klubu Mostovna u Novoj Gorici, a dan kasnije u beogradskom Domu Omladine.

Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznica iznosi 120 kn u pretprodaji do 1. srpnja, dok će od 2. srpnja ulaznice koštati 150 kn, a na ulazu 170 kn. Ulaznice se mogu kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 31, Rockmark – Berislavićeva 13. U Rijeci: Dallas Music Shop – Splitska 2A, On line: On Parole – http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem www.eventim.hr.