-

Monster Magnet predvodi nova imena Bear Stone Festivala

Monster MagnetS ogromnim zadovoljstvom objavljujemo nova imena nadolazećeg izdanja Bear Stone Festivala. Za sve Spacelordove i Superjudgeove! Velika nam je čast najaviti nastup odavna legendarnog američkog Rock sastava Monster Magnet. Ujedno, i drugog headlinera ovogodišnjeg Bear Stone Festivala. U stopu ih prate engleski Stoner/Doom prvaci Conan. Miljenici underground scene te vrlo respektirani bend koji nam dolaze na krilima novog albuma.

Iz dubokog, petogodišnjeg sna budimo zagrebačke Stoner Rock aseve Cojones. Ovo će im biti prvi nastup nakon pauze, te premijerno ukazanje na Bear Stone Festivalu. Ovaj šut imena zaokružujemo zvucima psihodeliŠČne Rijeke. Na pozornicu će se popeti svita čudnog imena, bend The Freak Folk of Mangrovia.

Pod neuništivim vodstvom glavnog veleuma, jedinog originalnog člana, gitariste i pjevača Dave Wyndorfa u svojih su skoro 35 godina prošli apsolutno sve prepreke na koje jedan punokrvni Heavy Rock bend može nabasati na svom putu. Aktivni su od 1989. god. i poznati po zvuku koji je u jednakoj mjeri inspiriran izvođačima kao što su (rani) Alice Cooper, MC5, Hawkwind, The Stooges, Black Sabbath, Jack Kirby i Amon Duul II.

Bend je najveću pozornost i slavu stekao svojim albumom Powertrip i hit singlom Space Lord otvarajući time vrata prema komercijalnijem zvuku s primjesama Space Rocka i psihodelije. Do danas bilježe 10 službeno objavljenih albuma uz ostala izdanja), svirali su rame uz rame s najvećim imenima, te održavali solo turneje po cijelom svijetu. Također su direktno odgovorni i zaslužni za popularizaciju Stoner Rock zvuka zajedno s bendovima kao što su Masters of Reality, Kyuss, Fu Manchu i Sleep.

Karata za festival još uvek ima i možet ih kupiti ovde.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo