fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Monolord i We Hunt Buffalo dolaze u zagrebački Attack

Monolord i We Hunt Buffalo dolaze u zagrebački Attack

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

We hunt buffalo
We Hunt Buffalo

Kultni zagrebački underground klub Attack 12. svibnja ugostit će dva zvučna imena svjetske stonerske scene – švedski Monolord i kanadski We Hunt Buffalo, uz podršku domaćih snaga Negative Slug i Moř iz Zagreba.

Monolord
Monolord

Monolord je švedska stoner/doom teškaška trojka koja bez kalkulacija i milosti svojim brutalnim, teškim i dubokim rifovima budi slike mračnih, poluraspadnutih svjetova u kojima caruju mrak, magija i dekadencija. Unatoč relativnoj mladosti benda koji svoje rođenje slavi u 2013., Monolord su u kratko vrijeme uspjeli izbaciti dva full-lenght albuma (“Empress Rising” i “Vaenir”) i jedan EP (“Cursing the One”), koji su među poklonicima ove vrste zvučnih napada odjeknuli zaglušujućim praskom. U nepune 3 godine bend je uspio pridobiti značajan broj poklonika i simpatizera te suvereno korača kroz svemir teške muzike tražeći svoje mjesto pod crnim suncem. Trenutno ih sa sigurnošću možemo smjestiti u gornji dom svjetske stonerske scene. Kako stvari stoje, momci se tamo planiraju i zadržati.

We Hunt Buffalo prate Monolord na ovoj europskoj turneji, tako da imamo sreću ugostiti i ovu prljavu psych/fuzz/stoner mašinu iz Vancouvera koja će po prvi puta zasvirati u Hrvatskoj. Iza njih su tri albuma od kojih su dva izdali samostalno (“We Hunt Buffalo” i “Blood From A Stone”). Treći, pod nazivom ”Living Ghosts”, izdan za Fuzzorama Records, od kritike i publike prihvaćen je odlično. Njihov eklektičan muzički izričaj, fantastična ritam sekcija i ogromna energija koju generiraju sigurno će pokrenuti i one najpasivnije stonere koji koncerte provode u kutovima klubova, lagano loveći ritam odmjerenim klimanjem glava.

Moř, kao prvi predstavnik domaćih snaga, prezentirat će svoj nepredvidljivi acid /stoner rock pristup stvaranju teških zvukova. Ovaj zagrebački trojac iza sebe ima jedan, ali vrlo zanimljiv album znakovitog naziva “Goodbye Standards”. Izdali su ga sami, a prepun je tvrde žestine, začinjene inspiriranim i razigranim gitarskim solažama i neposustajućom bubnjarskom artiljerijom.

Negative Slug, beskompromisna i pomračena sludge/doom/noise mašina s Ravnica donosi zvuk uništenja, krikove iz dubina paklova i okus patnje. Kroz svoje postojanje, ovaj power trojac je izbacio 2 EP-ja (“Negative Slug” i “Anguish”) i jednu live snimku koja je nastala baš na prostoru AKC Medike u sklopu kojeg se nalazi i Attack.

Ulaznice po cijeni od 40 kn će se moći kupiti u pretprodaji od 1. travnja u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, 10 000 Zagreb) i knjižari Rockmark (Berislavićeva 13, 10 000 Zagreb). Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 55 kn.