-

Monohrom dolazi u AKC Fuzz

Monohrom

Niški AKC Fuzz ugostiće u petak, 20. oktobra sastav Monohrom iz Novog Sada.

Monohrom je novosadski bend osnovan 2016. godine. Inspirisan britanskom alternativnom scenom ’90ih, indie rokom 2000ih i rokenrolom ’60ih, bend stvara autentičan zvuk koji spaja različite muzičke uticaje.

Debitantski album nazvan jednostavno „Monohrom“ objavili su 2016. godine, čime su se predstavili publici i privukli pažnju svojim originalnim stilom. Album je dobio pozitivne kritike i bio je odskočna daska za dalji uspon benda. Drugi album pod nazivom „Urbana usamljenost“ je objavljen 2021. godine. Iako su snimanje i promocija albuma bili ograničeni zbog situacije sa pandemijom, bend je uspeo da izrazi svoju kreativnost i prenese energiju najpre kroz spotove, a zatim i žive svirke u regionu.

Od 2016. do danas Monohrom je imao priliku da nastupi na prestižnim mestima i događajima. Neki od njih su Festival Exit 2018, novosadski klubovi Dom B-612, CK13 i Absolut, kao i klubovi u Rijeci, Zagrebu i većim gradovima u Srbiji. Bend je takođe imao zapažene nastupe na Festivalu uličnih svirača, kao i na Dočeku Nove godine gde je delio binu sa Obojenim programom.

Monohrom je poznat po svojim uzbudljivim nastupima, a od početka ove godine su već održali gotovo 20 koncerata. Trenutno je u pripremi snimanje trećeg albuma, za koji bend već ima pripremljeno 11 novih pesama o urbanoj usamljenosti i neinspirativnoj pretencioznosti 21. veka

Početak koncerta najavljen je za 22 časa, a cena karte biće 300 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo