fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Mono se na proleće vraća u Srbiju

Mono se na proleće vraća u Srbiju

monoJapanski post rok sastav Mono u sklopu svoje evropske turneje svratiće ponovo u Beograd. Koncert je zakazan za 21. april u Centru za kulturu Božidarac.

Mono su nedavno izdali dva albuma “The Last Dawn” i “Rays of Darkness”. Dualistički koncept koji se nazire iz naslova ovih izdanja omogućio im je da istraže nove muzičke teritorije uz prepoznatljiv stilski pečat. Album je sjajno primljen kod kritike i publike i učvršćava njihovu poziciju kao jednog od vodećih aktivnih sastava u žanru.

Kao gošća na koncertu nastupiće Helen Money. Američka čelistkinja Alison Chesley na specifičan način svira svoj instrument, spajajući alternativne rok uticaje sa klasičnim temeljima. Gostovala je na preko 150 albuma u svojoj karijeri, sarađivajući između ostalih i sa Disturbed, Bob Mould, Mono (Japan), Anthrax, Broken Social Scene, Shellac, Archer Prewitt, Russian Circles… Beogradska publika imace prilike da je čuje i pre ovog nastupa, na koncertu Jarboe u KC Gradu, u sredu 4. marta.

Ovo će biti treći nastup benda u Beogradu. Pretprošle godine su održali koncert u prepunom klubu Fest, a fotografije sa tog nastupa možete pogledati ovde.

Pretprodaja karata po “early bird” ceni od 1200 dinara počinje u ponedeljak 26. januara, u FELIX Shop, TC Sremska, TC Sremska (radnim danima 12-20h, subotom 12-16h) i traje do 16. februara. U redovnoj prodaji karte će koštati 1500, a na dan svirke 1800 dinara. Za one koji žive van Beograda otvorena je adresa kartemono@gmail.com preko koje možete izvršiti rezervaciju ulaznica po ceni od 1500 dinara. U pismu obavezno navesti ime, prezime, količinu karata i broj mobilnog. Ulaznice možete pokupiti na dan koncerta na vratima kluba do 21:00.