fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Modern Delusion prije Protomartyr u Tvornici kulture

Modern Delusion prije Protomartyr u Tvornici kulture

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Foto: Duško Damjanović
Foto: Duško Damjanović

Zagrebački synthpunk trio Modern Delusion nastupit će prije američkog post punk banda Protomartyr u Tvornici kulture u utorak, 19. travnja.

Zvuk benda Modern Delusion možemo opisati kao spoj postpunka i synthpunka s poprilično mračnim i atmosferičnim odmakom u stilu Urinals, Devo, Joy Division, te od novijih Lost Sounds, Reatards, a čuje se i puno utjecaja ex-yu punka, primjerice Mrtvi Kanal i Paraf u kasnijoj postpunk fazi. U kratkih godinu i nešto dana postojanja bend je objavio vinilni single EP (2014.), kazetno izdanje ”Wasteland” (2014), te vinilni LP ”Days Of Us ” (2015) za domaći neovisni label Doomtown Records, te francuski label Crapoulet Records. Modern Delusion imaju iza sebe već dvije europske turneje, a prepoznao ih je i najpoznatiji te najutjecajniji američki punk magazin Maximum Rocknroll koji je objavio ekskluzivni intervju s bandom.

Riječ je o novom bendu Gorana Lautara uz kojeg vežemo nekoliko važnih garage punk bendova iz bližnje prošlosti koji su obilježili regionalnu scenu zadnjih godina, a to su The Babies, Welcomin’ Committee In Flames, Dykemann Family. Modern Delusion trenutno promovira spomenuti željno očekivani novi LP ”Days Of Us”, a njihovu kombinaciju garažnog punk rocka podebljanog synthovima možemo vidjeti u Tvornici kulture.

Ulaznice su u pretprodaji po 55 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 70 kn. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop te www.entrio.hr