-

MKDSL i Peđa Milutinović u AKC FUZZ Niš

MKDSL
MKDSL

MKDSL sa specijalnim gostom Peđom Milutinovićem (Drumbooty) nastupa u subotu 22. oktobra od 21h u niškom klubu AKC Fuzz. Lokalna podrška biće DJ Sunrise.

Beogradski producent, multiinstrumentalista, live performer i dugogodišnji DJ, Marko Milošević aka Mkdsl (Mama kaže da sam lep), u svetu muzike je preko 25 godina. Svoj raznoliki, prepoznatljiv i neuhvatljiv opus Mkdsl pripisuje kukovima. “Ne verujem DJ-u koji ne đuska”, tvrdi. Stil koji Mkdsl prezentuje pun je pozitivne energije, prožet humorom, a za sebe kaže da je “elektronski plesni muzičar”. Svojim live nastupom zamagljuje granicu između žive svirke i DJ seta, a eklektičnim pristupom muzike spaja zvuke tehna, diska, šlagera, etna, roka i panka u jedan moderan klupski doživljaj. Uz slobodan pristup živoj muzici, nijedna dva nastupa nisu ista, jer magija nastaje u zajednici sa publikom.

Peđa Milutinović, poznat i kao Drumbooty, jedan je od najboljih i najpopularnijih mladih džez bubnjara sa naših prostora. Njegov prvi autorski album je “Veritas vincit” (Orenda Records, Los Angeles 2020.) Sa ekipom muzičara koju je ovde okupio – Stevan Milijanović, Bojan Cvetković, Akoš Forgač i Luka Ignjatović – ima, kako kaže, zvuk i kompaktnost kakve želi. Ime albuma („istina prevladava“) upućuje na to koliko je zajedništvo važno, kada je u pitanju život, ali i profesija. „Stvari koje su me najviše ispunile rezultat su iskrene saradnje sa drugima“, objašnjava Peđa koji je inače poznat po svirkama sa brojnim sastavima poput Vasil Hadžimanov benda, Schime i Qzama kvarteta.

Mihailo Ristović, nastupa pod pseudonimom DJ Sunrise i svoje setove kuva u prestonici funk & jazz scene u Nišu. Kao mlađi predstavnik niškog klabing sveta publika ga bira zbog njegovih specifičnih mešavina žanrova – od r’n’b preko hip-hopa, do breakbeat-a, jungle d’n’b-a, funk-a, kao i gomile klupskih i radijskih klasika od 80ih do dan danas.

Učesnik je Nišville Jazz festivala (2016, 2019, 2021), čiji je i promoter bio 2016. na nastupima u Sofiji i Solunu, zatim nastupi na festivalu „PozitivNI“ (2017,2018), kao i „BazArt“ (2019,2020). Nastupao je u okviru festivala hip-hop kulture: „San Derven“ (2019, 2021.) Učestvovao je na projektima i događajima „Buđenje“ (2012), „Vam Dam Jam“ (2019), „Quarantin room“ (2020.) i sam organizovao „Rep Demo Ligu“ sa preko 15 hip-hop i rep izvođača.

Karte u pretprodaji po ceni od 400 dinara mogu se kupiti u Birtiji kod Dušana dok će se na ulazu prodavati po ceni od 600 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo