-

Miroslav Tadić i prijatelji 21. maja u Kombank dvorani

VLATKO STEFANOVSKI I MIROSLAV TADIĆ Kombank Dvorana Beograd

Gitarska legenda Miroslav Tadić održaće po prvi put koncert „Etno veze“ na kojem će Božo Vrećo vokal iz Bosne i Hercegovine, Ivet Holcvart violinistkinja is SAD, Bako Javanović živa legenda tamburice iz Austrije i Đusi Kovač gitarista iz Vojvodine spajati različite muzičke tradicije kao što su makedonska, tamburaška, flamenko, brazilska, romska muzika, bluz i sevdah.

Gitarista, kompozitor, aranžer i pedagog Miroslav Tadić će po prvi put nastupiti u toj postavi pred Beogradskom publikom, 21. maja u Kombank dvorani u okviru 23. Guitar Art Fetivala. Ulaznice za ovaj koncert dostupne su od 23. marta po cenama od 1.890 do 4.890 dinara, na blagajni Kombank dvorane, i putem prodajne mreže Tickets.rs.

Miroslav Tadić je široj publici poznat po fantastičnim saradnjama sa muzičarima kao što su Vlatko Stefanovski, Rade Šerbedžija, Matija Dedić i braća Teofilović. Ovo će biti prilika da publika Tadića upozna u potpuno novim kombinacijama, koje je gitarista okupio specijalno za koncert na Guitar Art Festivalu.

Te kombinacije nisu površne, u njima se može videti poštovanje i autentičnost različitih tradicije. Miroslav Tadić i Božo Vrećo su samo jednom nastupali zajedno. Taj nastup je bio nabijen čistim emocijama i bio je početak saradnje dvojice velikih umetnika.

Tadiću će se pridružiti i američka violinistkinja i vokalna solistkinja Ivet Holcvart. Njihov program predstavlja obrade, kompozicije i improvizacije baziranim na balkanskom folkloru koji je u fokusu Tadićevog novog albuma „Luka“. Tadić će ovom prilikom predstaviti i Baka Jovanovića, koga karakteriše najveći vituozitet na tamburici i energija čiste sreće vezana za muziku. Đusi Kovač će se pridružiti Baku i Miroslavu u trio programu.

Najnovije vesti

Izdvajamo