fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Milkilo, Žen i Šumski u zagrebačkom Attacku

Milkilo, Žen i Šumski u zagrebačkom Attacku

Žen
Žen

Zagrebački će klub Attack u srijedu 20. siječnja obilježiti klupski program Žir Žar Žur, u sklopu kojeg će nastupiti francuski duo Milkilo te dva benda sa zagrebačkom adresom, Žen i Šumski.

Milkilo je francuski noise dvojac koji svoj zvuk stvara jedino bubnjevima i bas gitarom. U svoj žanr koji je miks svega i svačega nerijetko uklope dub, hardcore ili sludge. Debitantski album “Ostéologie des pères” izdali su 2014. godine. Stvaraju energične koncerte zahvaljujući svojim žanrovskim ekspedicijama.

Žen je audio-vizualni četveročlani bend koji stvara posebno psy indie rock iskustvo svojim miješanjem kompleksnih aranžmana s bogatim vizualnim efektima. Kombiniraju gitaru, bas, bubnjeve i synth, povezuju granice audio-vizualnih umjetnosti te se poigravaju s rodnim stereotipima. Njihov debitantski album “I onda je sve počelo” izašao je 2013. godine. Njihov novi album “Jantar”, koji je do sada predstavljen singlovima “Kraj početak” i “Igra protona, elektrona i neutrona”, donosi specifičan te kompleksan zvuk, koji se žanrovski kreće u smjeru post-rocka i syntha.

Šumski su svojevrsni veterani zagrebačke underground scene, osnovani 1991. godine. Kao i prije spomenute izvođače, tako je i njih teško žanrovski odrediti. Kretali su se od minimalističkog eksperimentalnog zvuka s glazbom animiranih filmova i dadaističkim kolažima, do zrelijeg zvuka bliskom popu i new waveu i tako dalje. Njihov najnoviji album zove se “Ronioci”.

Ulaz na koncerte je slobodan i funkcionira na donacije. Prikupljen novac namijenjen je bendovima i održavanju programa.