-

Naslovna Vesti Najave koncerata Mile Kekin i Hladno pivo na Arsenalu 09

Mile Kekin i Hladno pivo na Arsenalu 09

Pank rok bend Hladno pivo i frontmen Mile Kekin nastupaće na predstojećem Arsenal Festu 09, koji se održava u Krgujevcu od 19. do 22. juna. 

Kekin će na Arsenalu prvo nastupiti samostalno, kao kantautor, 20. juna na Garden Stageu, gde će promovisati aktuelni album “Kuća bez krova”, a zatim će 21. juna pevati na Main Stageu sa Hladnim pivom.

“Na Arsenalu ću nastupati najpre sam, kao predgrupa svog benda Hladno pivo. Verujem da će to izazvati dosta pometnje među ljudima, ko šta sad gde svira, ali to je prvi put da smo se našli u takvoj situaciji. Nije isti dan pa će biti ljudima lakše za povezati”, rekao je Kekin o nastupu.

“Ne radim istu stvar kao sa Hladnim pivom. Sviram sa sviračima koji su me pratili na “Kući bez krova”, pesme sa tog albuma, kao i sa prošlog “U dva oka”. Znam da nije publici lako odvojiti me od Hladnog piva, ali upravo je to potrebno kada dođete na moj solo koncert. I tekstualno i muzički ovo je sasvim drugi film, puno smireniji i s glavnim junakom koji jako liči na mene”, objasnio je Kekin.

Album “Kuća bez krova”, se sastoji iz deset autorskih i delom autobiografskih pesama, koje se žanrovski razlikuju od materijala koji Mile Kekin inače izvodi na koncertima svog matičnog benda.

Hladno pivo za svoj nastup priprema “kombinaciju hitova koje ljudi već znaju”, otkriva Kekin.

“Verujem da ćemo malo osvežiti repertoar i predstaviti i neke pesme koje dugo nismo svirali. Ove godine smo odlučili svirati samo velike festivale. Vraćamo se na Arsenal, gde sam bio zapanjem samom lokacijom, koja je fantastična! Kao iz romana Čarlsa Dikensa, kao da sviraš u industrijskom kvartu u Engleskoj. To mi se odmah svidelo, kao i svetska produkcija zvuka. Znala je pasti koja kap kiše, ali to do sada nije omelo dobre koncerte Hladnog piva na Arsenalu”, kaže Kekin.

Hladno pivo je velikim koncertom u zagrebačkom Domu sportova prošle zime obeležilo tri decenije rada.

Komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenala košta 2.300 dinara preko Ticket Visiona, odnosno www.tickets.rs, a u Kragujevcu u Domu omladine Kragujevca, biletarnici Dečijeg pozorišta i u Da Gama travelu (Višnjićeva 3).