-

Mikser festival i Mascom Records raspisuju muzički konkurs „Svi zaJedno“

Mikser festival i Mascom Records raspisali su poziv za peti regionalni muzički konkurs za neafirmisane mlade muzičare pod nazivom „Svi zaJedno„.
Sada već jubilarni, peti put, Mascom Records u saradnji sa Mikser festivalom raspisuje regionalni muzički konkurs za sve izvođače koji nemaju objavljeno autorsko izdanje. Tema konkursa je inspirisana deklaracijom o zajedničkom balkanskom jeziku koju je nedavno potpisalo više od 200 lingvista, književnika, naučnika i drugih javnih ličnosti iz regiona.

Pravo učešća na konkursu imaju svi autorski bendovi iz regiona koji svoje tekstove pišu i izvode na nekom od balkanskih jezika, a koji do sada nisu objavili autorsko izdanje. Ideja je da učesnici budu izvođači i autori sa prostora Balkana koji kroz svoju muziku promovišu i propagiraju ogromno bogatstvo zajedničkog jezika.

Regionalni muzički konkurs „Svi zaJedno“ predstavlja idealnu priliku za bendove iz regiona da predstave svoje stvaralaštvo publici,  ali i da objave svoj debitantski album. Pobednici prethodna četiri konkursa su bendovi Auf Wiedersehen, Lorna Wing, Enormna blajsna i Tamara Ristić Kezz.

Tročlani žiri u sastavu Bojana Vunturišević, Tamara Ristić Kezz i Jovan Matić (Del Arno band) izabraće troje finalista koji će nastupiti na Mikser festivalu, koji se održava od 25. do 28. maja, nakon čega će biti proglašen pobednik. Pobednički izvođač/bend će osvojiti izdavački paket Mascom Recordsa koji obuhvata izdavački ugovor, proizvodnju i distribuciju fizičkih nosača zvuka, digitalnu distribuciju, administraciju i zaštitu dela i autora, kao i promotivnu podršku. Pored toga, Mascom će, kao i prethodnih godina, objaviti kompilaciju najboljih pesma sa ovog konkursa.

Na konkurs se možete prijaviti ovde, a prijave su otvorene do 5. maja.

Najnovije vesti

Izdvajamo