-

Mick Harvey zajedno sa Amandom Acevedo i J.P. Shilo u Beogradu

Mick Harvey Trio JP Shilo Stevey Shelley Glenn Lewis KC Grad BeogradMick Harvey, miltiinstrumentalista, kompozitor i producent koga ne treba previše predstavljati, jedan je od najsvestranijih muzičara sveta. U karijeri dužoj od četrdeset godina, osnivao je i bendove naštimovane za vrhunske nastupe uživo (The Birthday Party) i one koji su blistali u studiju (The Bad Seeds); svirao je i sa zvezdama (PJ Harvey) i bio deo nekonvencionalnih trubadurskih art družina (Crime and the City Solution); upuštao se u najrazličitije žanrovske vode od post panka (The Boys Next Door) do ironične šansone snimivši čak četiri albuma prepeva zaostavštine Sergea Geinsbourga i u svima je plivao sa istom lakoćom. Baš zato su se u njegovoj blizini uvek vrzmali vrhunski izvođači i umetnici, čak i kada se posvetio solo karijeri: od Texa Perkinsa, Rowlanda S. Howarda, Blixe Bargelda, Alexandera Hackea, Simona Bonneyja, Anite Lane, Lydiae Lunch, Brigitte Bardot, Wima Wendersa, Roberta Forstera i mnogih drugih…

Solista Mick Harvey ni na ovogodišnju turneju ne ide sam. U njenom fokusu je album dueta sa meksičkom pevačicom Amandom Acevedo koji treba da se pojavi tokom godine, a očekuje se i osvrt na najsjajnije momente karijere. Na ovoj ploči se može čuti i vokal J.P. Shiloa (Hungry Ghosts/Rowland S. Howard/The Blackeyed Susans) kome je to već 6. gostovanje na nekom LP-ju Micka Harveya i on je prvi od više muzičara koji će mu biti u pratnji na beogradskom koncertu i koji će u drugom delu večeri predstaviti svoj rad. Sa njima dolazi pomenuta meksička pevačica Amanda Acevedo, a na ovom putešestviju pridružiće im se i berlinski rock/drone jazz/blues minimalisti Sometimes With Others, grupa Kristofa Hahna iz Swans i Pere Ubu, koji će otvarati svako veče na turneji pod nazivom „The Invisible Blue Unicorns“. 

Koncert je najavljen za subotu, 13. maj u Beogradu odnosno KC Gradu sa početkom od 20h. Ulaznice su u pretprodaji @ Pub Brod i Dnevni Chillton. Do 30. aprila 2000, od 1. maja 2500 i na dan koncerta 3000 dinara. 

Organizator koncerta je Bad Music For Bad People.

Najnovije vesti

Izdvajamo