-

Mick Harvey Trio i J.P. Shilo sa specijalnim gostima u novembru dolaze u Beograd

Mick HarveyMick Harvey, multi-instrumentalista, kompozitor i producent, održaće koncert u 11. novembra u Kulturnom centru Grad zajedno sa J.P. Shilom i specijalnim gostima Glenn Lewisom (Cambodian Space Project) i Steve Shelleyem (Sonic Youth).

U karijeri dužoj od četrdeset godina, osnivao je i bendove naštimovane za vrhunske nastupe uživo (The Birthday Party) i one koji su blistali u studiju (The Bad Seeds); svirao je i sa zvezdama (PJ Harvey) i bio deo nekonvencionalnih trubadurskih art družina (Crime and the City Solution). Upuštao se u najrazličitije žanrove: od post panka (The Boys Next Door) do ironične šansone snimivši čak četiri albuma prepeva zaostavštine Sergea Geinsbourga i u svima je plivao sa istom lakoćom. Baš zato su se u njegovoj blizini uvek vrzmali vrhunski izvođači i umetnici, čak i kada se posvetio solo karijeri: Tex Perkins, Rowland S. Howard, Blixa Bargeld, Alexander Hacke, Simon Bonney, Anita Lane, Lydia Lunch, Brigitte Bardot, Wim Wenders, Robert Forster i mnogi drugi.

Solista Mick Harvey ni na ovogodišnju turneju ne ide sam. U njenom fokusu je prošlogodišnji album nastao u saradnji sa engleskim piscem Christoferom Barkerom. The Fall And Rise Of Edgar Bourchier And The Horrors Of War (2018, Mute) objavljen prošle godine na Dan primirja u potpunosti je posvećen turobnim razmišljanjima izmaštanog pesnika Edgara Bourchiera koji je (bukvalno) završio u rovovima u Prvom svetskom ratu uz izbor pesama sa prethodnih solo albuma. Na ovoj ploči se može čuti i vokal J.P. Shiloa (Hungry Ghosts/Rowland S. Howard/The Blackeyed Susans), kome je to već peto gostovanje na nekom LP-u Micka Harveya i on je prvi od tri muzičara koji će mu biti u pratnji na beogradskom koncertu i koji će u prvom delu double bill večeri predstaviti svoj prilično nesputan samostalan rad. Ostatak benda čine Glenn Lewis na basu i Steve Shelley na bubnjevima.

Ulaznice su u pretprodaji i mogu se kupiti u Pubu Brod i Dnevnom Chilltonu. Do 1. novembra koštaće 1400 dinara, od 2. novembra 1700, a na dan koncerta 2000 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo