-

Michale Graves (ex Misfits) nastupa u Zagrebu


U četvrtak, 26. travnja, u zagrebački Boogaloo dolazi američka horror punk rock legenda Michale Graves u sklopu svoje prve europske solo turneje „Beginning Of The End“ na kojoj će predstaviti svoj posljednji studijski album „The World Turned Upside Down“.

Michale Graves je poznat po tome što je bio pjevač jedne od najvećih punk rock grupa, legendarnih Misfits kada su se ponovo okupili 1995. Sa Misfitsima je snimio dva studijska albuma „American Psycho“ i „Famous Monsters“, te jedan live album „Evillive II“ na kojima se nalazi i velik broj njegovih autorskih pjesama ili pjesama na kojima je sudjelovao kao autor i tekstopisac, poput „Blacklight“, „Fiend Without A Face“, „This Island Earth“, „Dig Up Her Bones“, „Speak of the Devil“, „Devil Doll“, „American Psyho“, „Scream!“, „Descending Angel“, „Helena“, „The Forbidden Zone“, „Saturday Night“, „Shining“, „The Haunting“, „Witch Hunt“, „Fiend Club“, koje još uvijek izvodi na svojim koncertima.

Godine 2000. Graves odlazi iz Mistits i započinje solo karijeru, surađuje sa mnogim grupama i umjetnicima, pa je tako pjevao u bendu Blitzkrieg legendarnog Markyja Ramonea, bubnjara Ramonesa, s kojima je objavio dva singla „Where We Are Angels“ i „If And When“ i s kojima je dva puta gostovao u zagrebačkom Boogaloou. Zatim je objavio album „Seasons Of The Witch“ s bendom Gotham Road, sudjelovao u mnogim filmovima, uglavnom sa zombie i horror tematikom poput „Animal room“, „Bruiser“, „Perkins 14“, „Zombie“, „Half Human“, „Wonderer“, „Ripper“. Graves je objavio trinaest solo albuma od kojih su mnogi akustični, no na posljednjem „The World Turned Upside Down“ se vraća zvuku koji smo navikli iz njegove Misfits faze tako da će na ovoj tureji doći na svoje i svi fanovi Misfitsa.

Sa Michaleom Gravesom dolazi kao basist još jedna horror punk ikona Argyle Goolsby, basist i pjevač iz američke horror punk grupe Blitzkid, dok će na gitari biti Loki, bivši guitar tehničar za Misfits (dok je Graves pjevao u Misfitsima), a koji također svira sa Argyleom Gooslsbyem u njegovom istoimenom bendu te u Roving Midnight, a prije toga je svirao u lokalnim horror punk i inim bendovima; Gotham Road, Darrow Chemical Company, The Doomsday Prophecy i Mister Monster.

Kao posebni gosti s Gravesom dolaze njemački industrial metalci Reptile koji promoviraju svoj prvi album „Throne Of Collapse“ i koji su zvukovno kombinacija Rob Zombija, Korna, Ministry.

Ovu zanimljivu večer će otvoriti psychobilly atrakcija Clockwork Psycho koji su osnovani 2011. u Ljubljani i sviraju tipični psychobilly s frontmenicom na vokalu koja ujedno svira i akustični bas. Iza sebe imaju dva albuma „Nightmares From Laibach“ i „I Do not Give A Fuck“, više od sto i pedeset koncerata po Europi, nastupe na mnogim festivalima, svirke sa psychobilly velikanima kao Demented Are Go, Batmobile, Frenzy, Guitar Slingers, Banane Metalik, Gutter Demons, Koffin Katz i punk velikanima The Casualties i Infa Riot. U travnju 2018. im izlaz novi album „The Hated“ kojeg će promovirati na zagrebačkom koncertu, a koji će ujedno biti i dio njihove nove europske turneje.

Početak koncerta je najavljen u 20:00 sati, a cijena ulaznice iznosi 110 kn, na dan koncerta 130 kn.

Najnovije vesti

Izdvajamo