fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Metz i Ha Det Bra u zagrebačkoj Tvornici kulture

Metz i Ha Det Bra u zagrebačkoj Tvornici kulture

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Metz
Metz

Nastup kanadskog noise rock tria Metz u Tvornici kulture u srijedu 9. rujna prvo je veliko strano gostovanje u ovom zagrebačkom klubu nakon ljeta. Kao predgrupa nastupit će kultna zagrebačka noise petorka Ha Det Bra.

U Hrvatsku se bend vraća u sklopu jesenske europske turneje koja uključuje čak 40 koncerata po cijelom kontinentu, a koji prate njihov drugi studijski album, “Metz II”, objavljen 5. svibnja. Zagrebački nastup jedini je u regiji, a u blizini su još jedino u Beču i Bologni.

Sa samo jednim albumom, debitantskim “Metz”-om iz 2012. objavljenim za Sub Pop ova bučna trojka digla je na noge indie svijet. Danas pjevač i gitarist Alex Edkins, basist Chris Slorach i bubnjar Hayden Menzies na kontu imaju još jedan album, također objavljen za legendarni Sub Pop. Izlazak novog studijskog materijala pratila je dvomjesečna turneja po SAD-u i Kanadi te dva objavljena singla – “Acetate” i “The Swimmer”.

Ha Det Bra
Ha Det Bra

Prije Metza u Tvornici kulture nastupaju kultni noiseri Ha Det Bra koji će predstaviti pjesme s novog albuma “Societea For Two” objavljenog u svibnju. Počeci ovog zagrebačkog noise-rock / hardcore-punk benda sežu u sada već daleku 1992. godinu. Do 1996. imali su već nekoliko izdanja i velik broj poklonika, a s radom su prestali 1998. godine, kada su članovi benda počeli graditi karijere u kultnim bendovima kao što su Gone Bald i Analena. Povremeno su se okupljali na koncertima posvećenima prerano preminulom prijatelju Ivici Baričeviću, a nakon jednog takvog nastupa 2012. odlučili su se ponovno aktivirati koncertno i diskografski.

Ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji iznose 70 kn, a na dan koncerta 90 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop, Varšavska 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• www.entrio.hr