-

NaslovnaVestiNajave koncerataMetropolis organizuje novi Jazz Fest

Metropolis organizuje novi Jazz Fest

Najbolji domaći sastavi novije generacije džez muzičara nastupiće na METROPOLIS JAZZ FEST 2019. dvodnevnoj beogradskoj manifestaciji koja je će se održati  7. i 8.  marta. Na dve lokacije u Domu omladine Beograda (sala Amerikana) i u Muzičkoj kući Metropolis očekuje nas niz najzanimljivijih autora i džez muzičara novije generacije.

Prvog dana festivala, u četvrtak 7. marta od 20 sati nastupiće Fish In Oil i Nikolov-Ivanović Undectet, a nakon što The Ikigai Collective budu otvorili veče i festival svojim nastupom. Kako ime benda kaže, zvezde večeri prvog dana su Metropolis Jazz All-Stars koji će i zatvoriti nastup muzičara, a reč je o džezerima koji su sastavljeni oko etikete Metropolis Jazz kao skup lidera svojih bendova koje promovišu objavljujući za tu kuću, za ovu priliku okupljeni u poseban bend.

The Ikigai Collective čini četvorica studenata na odseku za džez i popularnu muziku FMU u Beogradu, a članovi kolektiva su: Stevan Milijanović (klavijature), Denis Nikičić (gitara), David Gegić (bas) i Aleksa Milijanović (bubnjevi).

Nikolov-Ivanović Undectet okupivši 11 muzičara iz Srbije i inostranstva već su od kritike ocenjeni i remek-delom savremenog džeza. U postavi benda su: Luka Ignjatović (alt-saksofon), Kristijan Mlačak (tenor-saksofon), Đorđe Kujundžić (bariton-saksofon), Marko Đorđević (truba), Teodor Blagojević (horna), Vladimir Vereš (trombon, Nemačka), Miloš Budimirov (tuba), Marko Živadinović (harmonika, Austrija), Vladimir Nikolov (klavir, Makedonija), Mihail Ivanov (bas, Bugarska) i Srđan Ivanović (bubnjevi, Francuska). Njihov album Artistry In Broken Rhythm objavio je Metropolis Jazz.

Fish in Oil, kultni beogradski kvintet, spoj je džeza, bluza, surfa, panka i slobodne forme, na poslednjem 34. Beogradskom džez festivalu nastup su imali u društvu legendarnog američkog gitariste Marka Riboa. Bend u sastavu: Bratislav Radovanović (gitara), Dušan Petrović (saksofoni), Branislav Radojković (bas), Tom Feđa Franklin (bubnjevi) i Veljko Nikolić Papa Nik (udaraljke), dosad su snimili četiri albuma, poslednja dva, objavio je Metropolis Jazz.

Metropolis Jazz All-Stars su kvintet sastavljen od lidera ili članova sastava koji su albume objavili za Metropolis Jazz. U bendu će biti: Uglješa Novaković (alt-saksofon, Uglješa Novaković Quintet), Igor Mišković (gitara, Hashima), Aleksandar Grujić (klavijature), Boris Šainović (bas, Schime Trio) i Aleksandar Cvetković Drama (Drama Organ Trio).

Cene karata za događaj su 800 dinara i mogu se nabaviti na blagajni DOB-a, u Muzičkoj kući Metropolis i na svim prodajnim mestima tickets.rs.

Organizatori su, za drugu lokaciju koja pokriva festival 9. marta u Muzičkoj kući Metropolis od 20 sati odredili nastup koji će imati Voklani kvartet MING. Sastavljen od izuzetno mladih muzičara, kvartet je potekao od ideja pijanistkinje Nevene Pejčić. Sastavu se pridružuju ostali članovi koji se po talentu i veštini pevanja, trenutno smatraju najboljim vokalnim izvođačima u svetu džezera mlađe generacije. Reč je o četiri dame iza kojih je će nastupiti i pridružena ritam sekcija. Sastav kvarteta MING tako čine: Milica Dobrić (vokal), Ivana Dimitrijević (vokal), Nataša Pejčić (vokal), Gorica Šutić (vokal), Nevena Pejčić (klavir i aranžmani), David Gegić (kontrabas), Aleksa Milijanović (bubnjevi). Ulaz je poslednje večeri slobodan. Rezervacije mesta moguće su na 063/237-020.