-

NaslovnaVestiNajave koncerataMetal Madness krajem septembra u novosadskoj Fabrici

Metal Madness krajem septembra u novosadskoj Fabrici

 

Deathonation / foto: Vovka Chudinov

 

Nakon letnjeg predaha, klupska sezona svirki će brzo uzeti maha, a jedna od prvih manifestacija posvećenih ekstremnom zvuku će biti održana u novosadskoj Fabrici, 23. septembra, pod nazivom Metal Madness.

Bendovi koji će nastupiti na ovom festivalu su uglavnom dobro poznati domaćoj publici. U pitanju su: novosadski thrash metalci Deathonation, koji postoje još od 2013., a sad će prvi put nakon Exit Festivala nastupiti u svom gradu u novoj postavi i predstaviti materijal sa debi albuma Dragged Into The Beyond; Beograđani Centurion, koji su jedinstvena pojava na srpskoj metal sceni, pošto je njihov zvuk vrlo zanimljiva mešavina heavy i thrash metala sa etno elementima. Osnovani su 2008. godine, a uskoro će, na radost mnogih, izaći i album prvenac. Centurionu će ovo biti prvo gostovanje u Novom Sadu; još jedan domaći sastav, sa malo dužim stažom, death-thrash mašinerija Obscured koja postoji još od 2005. godine i do sada su izdali dva albuma i u pripremi je nova mini turneja; Indra je novo ime na sceni i dolazi iz Inđije, radi se o melodic death metal bendu koji je osnovan u aprilu ove godine i, kao i Centurionu, ovo će im biti premijerni nastup u ovom gradu.

Početak ovog dešavanja je najavljen za 21 čas, ulaznice će u pretprodaji moći da se kupe po ceni od 300 dinara, a na dan koncerta cena će iznositi 400 dinara.