-

Messer Chups u decembru u Novom Sadu

Kultni ruski surf rock/psychobilly bend Messer Chups nastupiće 24. decembra u okviru Love Like Blood dark žurke u Rusinskom Kulturnom centru u Novom Sadu.

Messer Chups su bend iz St. Petersburga. Formirani 1998, jedni su od vodećih bendova surf rock/psychobilly scene. Bend je do danas objavio 17 albuma i pretrpeo više izmena članova da bi se ustalio sa dolaskom Zombierelle na poziciji basistkinje tokom 2004. Zombierella je takođe članica coldwave benda The Bleak Engineers. Znatno mlađa, a ništa manje seksi varijanta Poison Ivy (THE CRAMPS), umnogome je doprinela da se ova grupa probije u sam vrh nezavisne produkcije.

Ovaj sastav operiše unutar žanrova nastalih u zapadnom svetu, a originalan način na koji to radi doneo im je i dobar nivo slave, pa su poslednjih godina česti gosti poznatih zapadnoevropskih festivala. Osim muzike, važan segment njihovog živog nastupa je i projekcija scena iz kultnih B-horor filmova, video zapisa raznih strip-tease i pinup legendi poput Bettie Page, kao i filmova Russa Meyera.

Sve to zajedno čini da Messer Chumps napadaju sva čula posetioca i jasno je da su zbog ovakvog pristupa uspeli da se kao ruski bend učvrste u sam vrh moderne surf-garage/psychobilly nezavisne produkcije. Dolaze u sastavu Guitaracula, Zombierella i Rockin’ Eugene. Pre i posle koncerta, mračnu post punk / dark rock i gothic rock muziku bira DJ Inquisitor.

Najnovije vesti

Izdvajamo