-

MERCYFUL FATE na HILLS OF ROCK 2022

MERCYFUL FATELegendarni MERCYFUL FATE treći je headliner za HILLS OF ROCK 2022, koji će se održati od 21. do 23. srpnja na Veslačkom kanalu u Plovdivu. Jedan od najutjecajnijih metal bendova na svijetu postat će na festivalu 22. srpnja na svom prvom koncertu u Bugarskoj.

MERCYFUL FATE osnovali su 1981. godine u Danskoj King Diamond i Hank Shermann. Bend svira klasični heavy metal s progresivnim elementima i hard rock iz 70-ih, u kombinaciji s epskim vokalnim falsetom i tekstovima o sotonizmu i okultizmu. Ova corpsepaint , crno-bijela šminka koju je nametnuo King Diamond i koja je karakteristična za black metal, čini MERCYFUL FATE utjecajnom kultnom grupom ne samo za vjerne obožavatelje, već i za popularne umjetnike kao što su Slayer, Metallica i Death. U ljeto 2022. bend će odsvirati samo nekoliko pomno odabranih koncerata diljem Europe, a Fest Team s iznimnom ponosom može podijeliti da je HILLS OF ROCK među odabranim festivalima. Na vašoj setlisti za nadolazeće emisije MERCYFUL FATE Obećajte da ćete uključiti pjesme s kultnog albuma „Melissa“, s „Don’t Break The Oath“ i neke potpuno nove pjesme.

Dolaskom slavnih Danaca, zvjezdani headliner program za tri festivalska dana za četvrto izdanje HILLS OF ROCK izgleda ovako:

1. dan, 21. srpnja: SLIPKNOT

2. dan, 22. srpnja: MILOSTIVA SUDBINA

3. dan, 23. srpnja: SABATON

HILLS OF ROCK 2022 organizira Fest Team doo i dio je Programa baštine Plovdiva – Europske prijestolnice kulture 2019 .

Ulaznice: https://ticketstation.bg/
Novosti: bg , hillsofrock.com i ticketstation.bg , društvene mreže i događaj na Facebooku s najnovijim informacijama.

Najnovije vesti

Izdvajamo