-

NaslovnaVestiNajave koncerataMemorijalni koncert "Iza horizonta" u znak sećanja na Lazu Ristovskog

Memorijalni koncert “Iza horizonta” u znak sećanja na Lazu Ristovskog

laza-ristovskiSanda Ristovski Grlić, ćerka preminulog klavijaturiste Laze Ristovskog (23.januar 1956- 6.oktobar 2007) je putem društvenih mreža najavila memorijalni koncert i dokumentarni film o svome preranom preminulom ocu koji će biti održan u decembru ove godine u Sava centru.

Koncert će nositi naziv “Iza Horizonta”, a za organizaciju muzičkog programa biće zadužen Saša Lokner, klaviturista Bajage i instruktora koji sa Lazom ima snimljen zajednički album “Naos”. Prvi kadrovi snimanja dokumentarnog filma su već počeli sa klarinetistom Bokijem Miloševićem koji je veoma zaslužan za Lazin uspešan početak karijere. Film će biti premijerno prikazan na samom koncertu.

Laza Ristovski je inače bio član grupa Smak i Bijelo dugme, a radio je muziku za razne filmove kao što su “Lepa sela Lepo gore” i “Paket Aranžman“. Takođe je  sarađivao sa operskom pevačicom Dubravkom Zubović sa kojom je snimio album “AVE MARIA” i mnogim drugim poznatim muzičarima.

Na koncertu će se pojaviti kao učesnici mnogi poznati muzičari iz regoina, a svoje učešće je među prvima najavio Zoran Kiki Lesandrić i njegovi Piloti sa kojim je Laza sarađivao na kompoziciji “Zaboravljeni“, korišćenom u istoimenom filmu.