-

Međunarodni bluz i rok festival „In Wires“ po 20. put u Užicu

Blues Wires
foto: Makis Tzanis

Dvadeseti Međunarodni bluz i rok festival „In Wires“ održaće se od 21.do 23. oktobra u Gradskom kulturnom centru u Užicu.

Fesival počinje u četvrtak, 21. oktobra izložbom crteža Radojka Laka Veselinovića. Prvo veče biće posvećeno nedavno preminulom najstarijem rokeru na području SFRJ, Branku Marušiću – Čuturi. Pored projekcije dokumentarnog filma gosti će biti Bane Lokner(Beograd) i Živko Ivković(Šabac).

U petak, 22. oktobra, David Neškoski iz Crossroads blues banda držaće radionicu gitare od 18 časova. Koncerti počinju od 20 časova a nastupiće: Mississippi Queen iz Zagreba, Crossroad Blues Band iz Prilepa i užički sastav The Highlanders.

Poslednje veče festivala takođe započinje radionicom gitare od 18 časova, a držaće je Elias Zaikos iz solunskog sastava Blues Wire, koji će nastupiti od 20 časova. Nakon njih publika će moći da čuje Nikola Čubrilo Band iz Beograda i domaćine, sastav Užička republika.

Bluz i rok festival „In Vires“ već dvadeset godina zaredom organizuje Udruženje ljubitelja bluza i roka „Glas Iskustva“ (Vox Experience) iz Užica.

Organizator zadržava pravo izmene programa. Svi programi biće održani u skladu sa propisanim protivpandemijskim merama zaštite.

Za korisnike užičke porodične „3+“ kartice, kao i za korisnike kartice pogodnosti „Za naše heroje“, ulaz na Festival je besplatan.

Najnovije vesti

Izdvajamo