-

NaslovnaVestiNajave koncerataMaster Guitar krajem oktobra u Novom Sadu

Master Guitar krajem oktobra u Novom Sadu

Thomas Zwijsen i Ben Woods

Ljubitelje gitarskog zvuka čeka prava poslastica u novosadskoj Fabrici, pošto će tamo 26. oktobra magovi akustične gitare, Thomas Zwijsen i Ben Woods, predstaviti repertoar maestralnih interpretacija u flamenko aranžmanu numera bendova Iron Maiden, Metallica, Helloween, Megadeth i ostalih velikana rock/metal scene.

Master guitar tour predstavlja kolaboraciju dvojice gitarista koja traje nekoliko godina unazad, obojica su velike internet Youtube senzacije sa više od 30 miliona pregleda njihovih video spotova. Pred posetioce u koncertnom izadnju prikazaće veliku veštinu, znanje kao i novo tumačenje legendarnih numera klasika rok i metal muzike.

Lokalna podrška ovom dvojcu će biti sastav V.I.T.R.I.O.L. koji nakon jednogodišnje pauze ponovo nastupa i najavljuje novo izdanje, kompilacioni CD povodom jubileja 25 godina od osnivanja benda. Na albumu će se naći isključivo autorske kompozicije Đorđa Letića osnivača ansambla. U pripremi je i DVD sa najuspešnijim koncertnim nastupima u proteklih 15 godina. Proteklih godina V.I.T.R.I.O.L. je svoje studijske aktivnosti vezao za akustičnu I vokalnu podršku sympho metal bendu ARMAGEDDON. V.I.T.R.I.O.L. trenutno nastupa kao trio Marta Balaž – sopran, Florijan Balaž – violina i Đorđe Letić – gitara i prateći vocal.

Početak ove manifestacije je najavljen za 21 čas. Ulaznice u pretprodaji koštaće 500 dinara, a na vratima kluba 700. Prodajna mesta su Gigstix i CD Šop Mungos.