-

Mars Red Sky nastupaju u Zagrebu


Mars Red Sky premijerno stižu u Zagreb ovog juna, u okviru svoje turneje „Go East!“, a nastup će biti održan u Vintage Industrial Baru 13. juna. Predgrupa će im biti zagrebački Sloanwall, peteročlani groove rock band osnovan 2014. godine.

Mars Red Sky, bend kojeg cine trio Julien, Jimmy i Matgaz, u rok svijetu je dosegao zvučnu prepoznatljivost, ali to ih nije spriječilo da grade svoju muziku što studijski, što na live nastupima. U poslednjih deset godina su objavili 8 studijskih albuma, a poslednji u nizu je EP „Myramid“ iz prošle godine.

Bend je osnovan u Bordou 2007. godine, a debitantsko istoimeno izdanje iz 2011. godine ih je lansiralo na  velike pozornice s bendovima poput Kyuss, Dinosaur Jr. Sleep, Killing Joke te još s mnogim velikanima ovakve muzike.

Drugi album „Stranded In Arcadia“ objavljen je 2014. godine i postavio ih je kao nositelje teškog psych zvuka.

Treći dugosvirajući album iz 2016., ujedno i zadnji zasad, „Apex III – Praise for the Burning Soul“ pomaknuo je granice teškog zvuka. Fokus sa albuma bio je nagrandio raznim i hipnotičkim temama za koje su inspiraciju vukli iz muzike NeilaYounga, Electric Wizarda, The Beatlesa, Acid Kinga, Roberta Wyatta i naravno Black Sabbatha.

Uskoro stižu i informacije o ulaznicama.