-

Mark Olson (ex-The Jayhawks) i Ingun Ringvold sutra u Domu omladine Beograda

Mark Olson, osnivač, pevač i gitariste jedne od najvažnijih alt-kantri grupa u istoriji – The Jayhawks održaće koncert 28. jula u Domu omladine Beograda u organizaciji koncertne agencije Rock svirke sa početkom u 21 čas.

Mark Olson je američki muzičar i kantautor. Bio je osnivač alternativnih kantri bendova Jayhawks i Original Harmony Ridge Creekdippers. Olson je osnovao Jayhawks 1985. godine zajedno sa pevačem i gitaristom Gerijem Lourisom (Gary Louris).

Svoj prvi solo album objavljuje 2007. godine pod nazivom ‘The Salvation Blues’, a nakon objavljivanja albuma kreće na turneju po Evropi i Americi zajedno sa violinistom Mišel Gazič (Michele Gazich) i perkusionistom i klavijaturisticom Ingun Ringvold (Ingunn Ringvold). Zajedno su odsvirali preko 300 koncerata. Sa Geri Lourisom je 2008. godine objavio album ‘Ready for the Flood’. Nakon toga je obavio solo album ‘Many Colored Kite’ (2010). Jayhawks se ponovo okupljaju 2011. godine i snimaju novi album ‘Mockingbird Time’. Bend kreće na novu turneju, a Olson 2012. godine ponovo napušta bend. Novi solo album ‘Good-bye Lizelle’ objavio je 2014. godine.

Pacifik je rok bend iz Beograda nastao 2013. godine. Predvodi ga bivši gitarista benda “Kristali”, Željko Markuš. Markuš se prvim albumom Pacifika, „Susret“ (Menart, 2015), predstavio kao zreo autor i muzičar specifičnog ukusa i senzibiliteta. Sa prvog albuma izdvojila su se dva singla “Dignuti vetrom” i “Kap”.

Ovu godinu Pacifik je započeo novim singlom “Led” (Menart, 2017). Još jedno originalno stvarenje beogradskog alternativnog zvuka koje se najbliže može odrediti kao mešavina „amerikane“ i „brit popa“. Pacifik akustično znači Željko Markuš na akustičnoj gitari i par usnih harmonika. U krajnje svedenom aranžmanu, onako kako su pesme i nastajale u singer-songwriter varijanti.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventim-a, Gigstix-a, DD Tickets-a i u Felix Shop-u po pretprodajnoj ceni od 800, a na sam dan je potrebno izdvojiti 1000 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo