-

Naslovna Vesti Najave koncerata Mark Lanegan u Beogradu: Karte u prodaji

Mark Lanegan u Beogradu: Karte u prodaji

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

mark-lanegan

Mark Lanegan Band i njegov Fantomski radio (“Phantom Radio”) osvajaju Balkan – koncertima u Kotoru, Skoplju, Zagrebu i Beogradu. Koncert u prestonici Srbije će se održati u utorak, 24. februara u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Ulaznice po ceni od 1.700 dinara su u pretprodaji na blagajni Doma omladine Beograda, kafeu Šikarica, Skadarska 22, kao i na svim Eventim i Gigs Tix prodajnim mestima. Nova pretprodajna cena ulaznice biće objavljena sredinom decembra.

Ovo je treći koncert Marka Lanegana u samo tri godine i treći album koji promoviše u našim krajevima – “Blues Funeral”, “Imitations” i sada “Phantom Radio”. Nikada do sada nijedan muzičar nije uradio tako nešto u Srbiji! Oba prethodna Laneganova koncerta bila su rasprodata i to je dovoljno upozorenje za sve da karte ovog puta kupe na vreme.

Materijal novog albuma “Phantom Radio”, posmatrano iz ugla procesa nastajanja pesama i specifičnih emocija koje donosi slušaocu, predstavlja kolekciju muzičkih slika divlje, buntovne i posebno zanimljive duše Marka Lanegana, prožete poetičnim mračnim prikazima budućnosti u skladu s vremenom u kojem živimo. Jednostavnost kompozicija i aranžmana uvek je u centru pažnje, a tajna uspeha krije se u nekonvecionalnom procesu nastajanja muzike, bogatom muzičkom nasleđu i neprikosnovenom talentu koji je iznad jednačina za uspeh popularne rok kulture.

Kao i prethodna dva puta, na koncert u Beograd Mark Lanegan dovodi i brojne ugledne goste koji će biti muzička podrška njegovom MLB-u i koji će učiniti da ovaj Rolling Thunder Revue XXI veka bude još jednom događaj za pamćenje.

Raspored koncerata po regionu:

  • 24. februar – Srbija, Beograd (Dom omladine)
  • 25. februar – Makedonija, Skoplje (MKC)
  • 26. februar – Crna Gora, Kotor (Maximus)
  • 27. februar – Hrvatska, Zagreb (Lauba)