fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Maria Minerva gostuje u Zagrebu

Maria Minerva gostuje u Zagrebu

maria-mineveraU petak, 9. januara u zagrebačkom klubu Močvara gostovaće estonska kantautorka i producentkinja Maria Minerva. Domaća podrška biće Kimekai, dok će za after party biti zadužen Bobby Browser.

Maria Minerva (pravo ime Maria Juur) je umetnica s vlastitom vizijom miksa elektronske, pop i dance muzike. Originalno iz Talina, trenutno živi u Los Anđelesu u Kaliforniji, gde izdaje za tamošnju kultnu eksperimentalnu etiketu Not Not Fun Records, kao i njihovu dance pod-etiketu 100% Silk. Od 2011. je objavila 4 albuma, “Tallinn at Dawn”, “Cabaret Cixous”, “Will Happiness Find Me?”, aktuelni “Histrionic”, i niz izvrsnih EP izdanja.

Kimekai, odnosno Marko Vuković je muzički producent koji stiže iz Đakova. Iako mlad, Marko je već neko vreme prisutan na hrvatskoj i stranoj elektronskoj sceni, a kao uticaje navodi žanrovski široku lepezu izvođača kao što su Joy Division, New Order, Gang of Four, James Blake, Toro y Moi, Kraftwerk…

Iz Los Anđelesa stiže Andre Ferreira, poznatiji kao Bobby Browser ili Bobby B. Za etiketu 100% Silk objavio je već dva EP-ja, a ova godina je protekla u znaku izvrsnog singla za etiketu Icee HotHistory/So True“, na kojem su njegove stvari remiksovali sjajni John Talabot i Ghosts on Tape.

Cena ulaznica za ovo veče iznosti 50 kuna, dok će na dan koncerta koštati 60 kuna.