-

Marčelo dolazi na Sviraj stare u Vintage

Na drugi ovosezonski koncert koncepta Sviraj Stare u Vintage Industrial Bar 24. studenoga stiže talentirani srpski glazbenik Marčelo.

Ovaj uspješni i nagrađivani pisac glazbe, proze i novinskih kolumni izrastao je u jednog od najmoćnijih i najpopularnijih liričara u regiji. Prvi album „De Facto“ iz 2003. naišao je na hvalospjeve publike i kritike koja ga je prozvala „glasom generacije“. Te je godine bio najprodavaniji album u Srbiji i ujedno prvi poslijeratni album koji je ujedinio nove glazbene snage s područja cijele bivše države, uz gostovanja imena kao što su Edo Maajka, Elemental i Disciplinska Komisija.

Setlista sastavljena od pjesama isključivo s prva dva albuma „De Facto“ (2003.) i Puzzle Shock“ (2005.) predstavlja podjednako jedinstvenu glazbenu poslasticu i vremeplov na početke njegove bogate petnaestogodišnje karijere.

Album „Puzzle Shock“ izlazi 2005. godine i donosi hitove kao što su Otkucaji, Šarada, Pozerište i Novi Vavilon. Ovo remek-djelo po izlasku sjeda na vrhove ljestvica i zbog eklektičnog pristupa skladanju uz brojne utjecaje jazza, rocka i funka širi Marčelovu bazu fanova na ljude izvan tipičnih hip-hop krugova. Album je osvojio brojne nagrade, uključujući TV Metropolis nagradu za najbolju pjesmu, Davorina za najbolji urbani album, dok je spot za Pozerište uvršten u World Chart Express europskog MTV-a.

Pretprodaja ulaznica po cijeni od 65 kn kreće 17. listopada. Na dan koncerta cijena karte iznosi 85 kn. Službena prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160).

Najnovije vesti

Izdvajamo