-

Manu Chao najavio nastup u Beogradu, ulaznice rasprodate za 24 časa

Manu Chao El Chapulin Solo Niš Mika Antić
Manu Chao @ Škola Mika Antić, Niš 2019. | Foto: Ivan Lavrenčić

Čuveni francusko-španski muzičar Manu Chao održaće koncert u Beogradu pod nazivom „Acoustic“ 23. septembra u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, a karte za koncert rasprodate su za 24 sata. Koncert će biti održan u okviru serijala „Garden Sessions“ u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF).

„Manu Chao koncert 23. septembra u Botaničkoj bašti ‘Jevremovac’ je rasprodat u roku od 24 sata! Ovaj čuveni muzičar nastupiće u okviru serije koncerata ‘Garden Sessions’ u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF). Hvala publici“, napisali su oranizatori na Facebook eventu, a u komentarima dodali da neće biti dodatnog datuma, ni drugog prostora.

Manu Chao je francusko-španski muzičar koji peva na francuskom, španskom, engleskom, italijanskom, arapskom, katalonskom, galicijskom, portugalskom, grčkom, a povremeno i na drugim jezicima. Svoju muzičku karijeru započeo je u Parizu, svirajući sa grupama kao što su Hot Pants i Los Carayos, koje su kombinovale različite jezike i muzičke stilove.

Sa prijateljima i bratom Antoanom Chaom osnovao je bend Mano Negra 1987. godine, koji je postigao značajan uspeh, posebno u Evropi. Manu je postao solo umetnik 1995. godine i od tada redovno ide na turneje sa svojim bendom Radio Bemba. Cilj benda bio je da se dočara zvuk ulične muzike i barskih scena iz različitih kultura. Čao i grupa proveli su nekoliko godina putujući po Južnoj i Centralnoj Americi, snimajući novu muziku, na osnovu čega je nastao album „Clandestino“ 1998. godine prodat u preko pet miliona primeraka.

Manu Chao više puta je nastupao u Srbiji na različitim lokacijama, na oduševljenje domaće publike, a ovoga puta prvi put će nastupiti u prostoru Botaničke bašte u Beogradu, uz ograničen kapacitet. Ulaz u koncertni prostor biće iz ulice Vojvode Dobrnjca.

Najnovije vesti

Izdvajamo